Zaalvoetbal: Hovocubo wint ook in Hofstad van zvv Den Haag

Een matig zvv Den Haag Vrouwen startte uiterst teleurstellend aan èn de wedstrijd èn het nieuwe bekeravontuur. Het bekerduel tegen Hovocubo begon in feite pas in de tweede helft voor de thuisploeg. En dat was, na een 0-3 stand bij rust, te laat. Hovocubo ging er vandoor met een 2-4 winst.

Tekst: Ulis van Maanen

Zonder enige Haagse passie, precisie en gretigheid in haar spel werd de eerste helft na twintig minuten zuivere speeltijd afgesloten. Na rust pakte de ploeg van coach René Havermans de draad weer op. Het oogde gretig en de (doel) kansen werden eindelijk gecreëerd. Het was dan ook de uitblinkster aan Haagse zijde Ramona van der Harst (foto) die na rust de 1-3 aantekende en mede door haar typisch Haagse speelstijl begon de ploeg met de gewenste gretigheid aan een inhaalrace. Een gretigheid en nauwkeurigheid in passing, die voor rust bij ZVV Den Haag volledig ontbraken.

Omsingeling

Het was dan ook niet onlogisch dat ook de 2-3 via de Haagse teamcaptain Priscilla de Vos op het scorebord kwam te staan. Havermans liet ook keepster Lisa Franken als ‘extra’ veldspeler meedoen om de omsingeling van Hovocubo meer gestalte te geven en de gelijkmaker te forceren. De 3-3 was zeer gewenst op dat moment, maar het tegenovergestelde gebeurde. De onnauwkeurigheid van passing liet zich in het nadeel van de Haagse ploeg uitbetalen. ‘HOVO’ bemachtigde de ‘onnauwkeurige’ pass en kon via futsal fenomeen Kayla van den Boomgaard de veroverde bal in het verlaten doel schieten: 2-4! En dat één minuut voor het eindsignaal!

Verschil

Hovocubo, geleid door ex-Oranje bondscoach Niña George-Koek, heerste de gehele eerste helft en maakte daarin het verschil. Pal voor rust stonden de harde cijfers al op het scorebord: 0-3. Oranje International en ex-ZVG/Cagemax prominente Kayla van den Boomgaard deed weer danig van zich spreken. Met subtiele skills en onnavolgbare moves was zij trefzeker voor de Hoornse promovendus en wist zij drie keer de Haagse netten te laten bollen. Ook de sluwe en technisch vaardige Bouchra Moudou (ex-ADO Den Haag) was een plaag voor de Haagse eredivisionist. De inhaalrace van zvv Den Haag kwam helaas te laat. De gretigheid en vorm ontbraken in de eerste helft.

Lees verder