‘Opmerkelijk nieuws op en rond de velden’

Weer een volledig competitieweekend. Haaglanden Voetbal kijkt nog even terug op opmerkelijke zaken op en rond de velden het afgelopen weekend.

Knappe serie Scheveningen, scheidsrechter neemt afscheid

Scheveningen is bezig aan een knappe serie, die al zeven punten uit drie duels opleverde, met ook twee uitwedstrijden. Afgelopen zaterdag werd het 0-0 bij Rijnsburgse Boys, maar op basis van de kansen had er wellicht nog meer ingezeten. Overigens nam arbiter Frank de Winter afscheid bij dit duel.

Edwin Grünholz trainer Kozakken Boys

Hij zat afgelopen zaterdag nog niet op de bank. Edwin Grünholz is officieel vandaag begonnen in Werkendam bij Kozakken Boys. Grünholz bekeek afgelopen zaterdag de verrichtingen van zijn nieuwe ploeg vanaf de staantribune in Hardenberg. Hij zag Kozakken Boys knap 0-0 spelen bij de koploper.

Controverse RVC Celeritas/beheerder sportpark

Donderdagavond ging het weer niet goed met de verstandhouding tussen RVC Celeritas en de eigenaar van de opstallen op het sportpark Irene, Hans Lammertink. Laatstgenoemde draaide vervolgens het licht op het hoofdveld uit. RVC Celeritas vroeg om uitstel van de stadsderby tegen Vredenburch, omdat het zich niet optimaal had kunnen voorbereiden. De KNVB ging hier niet op in. RVC Celeritas ging kansloos onderuit. Hopelijk kan goede mediation een uitkomst brengen voor de toekomst!

André Lourens helpt voormalige club sv Honselersdijk

Bij het duel LFC-sv Honselersdijk ontbrak – wegens trieste familieomstandigheden – op de bank bij de Westlanders hoofdtrainer Pim van der Hoorn. Zijn assistent Jasper Steringa nam de honneurs waar. André Lourens, vorig seizoen nog hoofdtrainer van sv Honselersdijk, stak de Westlanders de helpende hand toe en nam de coaching bij het tweede elftal voor zijn rekening.

Verlies HVV, toch prijs voor Ole de Mooij

HVV moest zaterdag op de Diepput door een late treffer alsnog buigen voor Nieuwkoop (1-2). Toch was er een prijs voor Ole De Mooij. De 20-jarige speler kreeg de Fons Pasteur Bokaal uitgereikt, als meest waardevolle speler van het afgelopen seizoen.

Burgemeester en wethouder op bezoek bij RKAVV

Afgelopen zaterdag heeft de nieuwe burgemeester Martijn Vroom (van de gemeente Leidschendam-Voorburg) samen met Wethouder Sport Astrid van Eekelen een bezoek gebracht aan RKAVV. Namens RKAVV werden zij ontvangen door bestuursleden Marcel Gräffner, Allie van den Berg en Henry Steffens. Burgemeester Vroom, zelf een fervent voetbal- maar ook sportliefhebber, was zeer geïnteresseerd in het reilen en zeilen van de club en de vele hoogtepunten uit haar ruim 100-jarig bestaan. Naast de sportieve ambities en vele hoogtepunten was Vroom ook zeer onder de indruk van de maatschappelijke betrokkenheid van de club. Met WIJZIJN RKAVV, “Ambitieus en maatschappelijk betrokken”, is RKAVV meer dan alleen voetbal. Beide bezoekers kregen het jubileumboek ”100 jaar RKAVV” en een prachtige RKAVV-koffiemok.

Lees verder