Zwitserse club van oud-ADO-speler Finn van Breemen in diepe crisis, stuurt trainer laan uit

FC Basel, sinds afgelopen zomer de nieuwe club van oud-ADO Den Haag-speler Finn van Breemen (foto), verkeert in een sportieve crisis. Afgelopen weekeind werd hoofdtrainer Timo Schultz met dank voor bewezen diensten op straat gezet, maar opvolger Heiko Vogel bakte er tijdens zijn debuutwedstrijd zondag ook niets van.

Tekst: Peter Petit

Afgelopen vrijdag liet het bestuur van FC Basel weten, dat de club zich in een sportieve crisis bevindt, waarin coach Timo Schultz de absolute wil om te winnen niet op zijn team heeft kunnen overbrengen. Het ontslag van Schultz had dit weekeinde echter niet het door Basel gewenste effect.

Invaller

Tegen het afgelopen seizoen gepromoveerde Stade Lausanne Ouchy werd in het eigen St. Jakob Park Stadion in de negende ronde van de Credit Suisse Super Liga een 0-3 nederlaag geleden. Van Breemen kwam pas in de 78e minuut in het veld als vervanger van Adrian Barisic.

Tiende

FC Basel staat nu tiende met vijf punten. Dat zijn er even veel als nummer voorlaatst Grashoppers en hekkensluiter Lausanne-Sport, maar het doelsaldo van de club van Van Breemen is beter dan van deze beide clubs. De nummers zeven tot en met twaalf in deze rangschikking van de Zwitserse Super Liga zijn veroordeeld tot het spelen van wedstrijden in de degradatiegroep.

De 20-jarige verdediger uit Pijnacker, die in de jeugd uitkwam voor Oliveo en DHC, tekende deze zomer een vierjarig contract bij de twintigvoudig Zwitsers kampioen, die een bedrag van één miljoen euro naar ADO Den Haag overmaakte.

Lees verder