Full Speed wil jongeren enthousiasmeren met ‘secondantenbestuur’

Full Speed had maandag haar Algemene Ledenvergadering. Aandacht was er bij de bestuursverkiezing over het ouder worden van bestuursleden. Ook bij de Delftse club is er behoefte aan verjonging.

Het voorstel stond geagendeerd van het instellen van een ‘secondantenbestuur’, waarbij elke functionaris een secondant krijgt die langzaamaan ingewerkt kan worden. Het idee van het Full Speed-bestuur: Zo ontstaat de mogelijkheid om stukjes van de taken van een bestuurslid op te pakken. Dan hoef je niet alles te doen en dat scheelt heel veel tijd. Langzamerhand groei je dan in een functie.

Potentie

,,Dit idee is inderdaad even ter sprake geweest en zal in de loop van het jaar verder worden opgepakt”, laat Full Speed-secretaris Jan Vrins (foto) desgevraagd weten. ,,Het punt is dat we net met een redelijk vernieuwd jeugdbestuur zijn gestart en daar zit leuke potentie in voor opvolging in het bestuur. Maar men wil graag voorlopig even de jeugdzaken aanpakken en we komen er dus later weer op terug. Duidelijk dient te zijn, dat men niet wordt opgescheept met omvangrijke taken, maar dat men de tijd heeft zich langzamerhand in te werken in het werk. Dat is nu duidelijk en er zullen dus acties in de komende maanden worden ingezet.”

Lees verder