Twee treffers uitblinker Becker leidt niet tot zege Union Berlin tegen Braga

Sheraldo Becker (foto), speler met een verleden bij ADO Den Haag, was dinsdag de grote uitblinker bij zijn huidige club Union Berlin in het Champions League treffen tegen Braga. Tot een eerste zege voor de voormalige Oost-Duitse club kwam het echter niet. ‘Die Eisernen’ moesten lijdzaam toezien, dat de Portugezen met een 2-3 zege de terugreis aanvaardden.

Tekst: Peter Petit

Becker stal de show in de thuiswedstrijd van de Berlijners in het Olympiastadion van concurrent Hertha BSC. De geboren Amsterdammer scoorde voor 70.000 dolenthousiaste toeschouwers de twee doelpunten van Union, nadat hij in de vijfde minuut reeds een treffer wegens buitenspel afgekeurd zag worden. Het doelpunt na een half uur betekende niet alleen een 1-0 voorsprong, maar ook het allereerste doelpunt voor Union in het miljoenenbal, dat de Champions League is.

Zes minuten later was het weer raak toen Becker op de rand van de zestien de bal via de linkerpaal in het Braga doel liet verdwijnen. Sikou Niakate bepaalde uit een rebound de ruststand op 2-1. Oud-PSV-er Bruma bracht in de tweede helft Braga terug in de wedstrijd en het werd zelfs nog erger voor de thuisploeg toen Castro ver in blessuretijd een onhoudbaar schot in de linker benedenhoek van het door de Deense goalie Frederik Ronnow verdedigde Union Berlin-doel schoot. De wedstrijd die zo goed begon van Becker en de zijnen, eindigde daarmee in een desillusie, voor de club die afgelopen seizoen nog zo knap vierde werd in de Bundesliga.

Union staat na twee wedstrijden op de laatste plaats in groep C, waar ook Real Madrid en de Italiaanse kampioen Napoli in zitten. De Duitsers verloren ook al hun eerste groepswedstrijd nipt tegen Real Madrid: 1-0.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder