Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,DSO moeilijk te bespelen”

Westlandia verloor bij FC ‘s-Gravenzande, maar vorig weekend ging het ook thuis tegen LRC Leerdam mis. De bezoekers vertrokken met de volle buit. Zaterdag nieuwe kansen voor de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) in de streekderby uit tegen DSO in Zoetermeer.

Tekst: Ton Beije

De trainer van Westlandia had niet een lekker weekend achter de rug. Hij: ,,Niet alleen zondag, maar zaterdagavond was minstens zo vervelend ja.” Al een oorzaak kunnen vinden? Was LRC Leerdam zo goed of had Westlandia een mindere dag? Ceccucci: ,,Even voorop stellen, dat LRC een prima ploeg heeft. Maar wij waren de eerste helft bovenliggend, bij vlagen heb ik genoten van ons spel. Dingen die we getraind hebben, zagen wij terug, helaas faalden wij in de eindfase, scoren gaat ons niet makkelijk af. LRC had daar minder moeite mee en zonder echt gevaarlijk te zijn scoorden ze wel. De goals werden iets te makkelijk weggeven, dus ook dat is een punt waar we aandacht aan schenken.”

Mindere start

Westlandia heeft met zes punten uit zes duels een mindere start van de competitie. ,,Daar hebben wij zeker een aantal verklaringen voor”, reageert Ceccucci. ,,Allereerst zoek je het bij jezelf, dus wij als staf kijken eerst kritisch naar ons eigen handelen. Daarna naar de groep. De groep is jong en volop in ontwikkeling. Met elkaar bespreken we inhoudelijk aan de hand van videobeelden, analyses en gerichte trainingen wat er fout gaat, waarom het fout gaat en hoe wij als team en individu daar beter in moeten worden. Al pratend kom je met elkaar tot een aantal conclusies.”

Streekderby

Zaterdag wacht Westlandia weer een streekderby. De Naaldwijkers gaan op bezoek bij DSO. Als Westlandia DSO onder zich wil houden, zal er gewonnen moeten worden. Ceccucci: ,,Corné (van Doorn – red.) heeft DSO geanalyseerd en zelf weet ik ook het één en ander van die ploeg. Analyses zijn momentopnamen, maar daarin blijkt wel dat DSO een goede ploeg heeft, die lastig te bespelen is. Kijkend naar hun resultaten is het misschien niet helemaal terecht waar ze nu staan, ook hebben zij zich onlangs versterkt met spelers die de ploeg beter maken. Kortom deze competitie heeft geen slechte ploegen.”

Tactisch interessant

Wat verwacht Ceccucci voor wedstrijd? Hij: ,,Ik verwacht twee ploegen met verschillende speelwijzen, die op papier voor een leuke wedstrijd kunnen zorgen. Tactisch wordt het interessant.” Mist Westlandia nog spelers? Ceccucci: ,,Elke ploeg mist wekelijks wel een poppetje, wij hebben de luxe dat er genoeg talentvolle spelers bij de 023 en de 018 lopen waar wij uit kunnen putten. Dus per definitie zijn we voltallig.”

Lees verder