Warming-up 4 A/D: Vredenburch hoopt opmars tegen SEV voort te zetten, moeilijke strijd voor SEP

Voor rode lantaarndrager Stompwijk ‘92 wacht wederom een moeilijke opgave tegen BGC Floreant in 4A. In 4D staat met het duel RVC Celeritas – DHL al meteen een kelderkraker op het programma, twee teams zonder punten. Ook Te Werve-MSV’71 is een wedstrijd tussen twee ploegen die nog puntloos zijn.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Bij Stompwijk’92 worden nog de wonden gelikt na de afstraffing van zaterdag op eigen terrein tegen het sterke SJZ: 0-7. Maar veel tijd om bij de pakken neer te zitten is er niet, want met het afgelopen seizoen nog in de vierde klasse D uitkomende BGC Floreant treffen de mannen van hoofdtrainer Erik van Manen weer een tegenstander van statuur. Na twee duels staat Stompwijk’92 op de laatste plek, gescoord is er nog niet, wel werden er negen tegentreffers geïncasseerd.

4e klasse D

Met zestiger Gilbert de Wildt heeft het tot nu succesvolle VDL, volle winst uit twee wedstrijden, een meer dan ervaren hoofdtrainer binnengehaald. Een aanstelling die verbazing wekte, want De Wildt trainde tot nu toe altijd op het hoogste niveau. De Wildt, vooral geïnspireerd door mede-Rotterdammer Leo Beenhakker, heeft bij VDL de beschikking over een stel jonge honden, waarmee hij dit seizoen voor het allerhoogste wil gaan. Gezegend met zijn frisse jongens voorin wil hij aanvallend voetbal op de mat brengen. Met een periodetitel zal De Wildt al blij zijn, omdat hij dan al mee gaat doen om de strijd om promotie. Opvallende verschijning in de selectie van de nestor van het Rotterdamse amateurtrainerskorps is Reinder van Heijningen, zestien jaar oud, maar in de afgelopen bekerwedstrijden al twee keer trefzeker. Tegenstander SEP legde bij de competitiestart het loodje tegen SEV, maar revancheerde zich vorige week tegen MSV’71 (3-1).

Debuutwedstrijd

MSV’71 reist af naar Rijswijk om het op te nemen tegen Te Werve. De thuisploeg heeft in de tot nu toe gespeelde wedstrijden nog geen punt weten te veroveren. De debuutwedstrijd van de Rijswijkers in de vierde klasse tegen Maasdijk ging nipt met 2-3 verloren. Vorige week ging het elftal van hoofdcoach Huib van Oostrom Soede (foto) hard onderuit (6-1) tegen kampioenskandidaat FC Zoetermeer. Ook MSV’71 kende een teleurstellende start met nederlagen tegen FC Zoetermeer thuis (1-2) en SEP uit (3-1). Beide teams wachten dus nog op het eerste punt van dit seizoen.

Verwachtingen

Net als afgelopen seizoen waren de verwachtingen voor SEV voorafgaande aan deze competitie hoog gespannen. Vorig seizoen maakten de Leidschendammers de misschien wel te hoge verwachtingen geenszins waar en moest er zelfs tegen degradatie geknokt worden. Het elftal van nieuwe trainer Arjan Kortleven begon spetterend met een 3-0 zege thuis tegen SEP, maar zaterdag werd kansloos met 5-1 verloren tegen het jonge en frisse elftal van VDL. De wedstrijd van zaterdag is de volgende uitdaging voor SEV dat in Vredenburch een titelkandidaat én een sterke tegenstander treft.

Quintus kwam bij de start van de competitiestart sterk uit de startblokken. DHL moest er met maar liefst 8-1 aan geloven. Tegen Maasdijk kwam het team van de nieuwe hoofdtrainer Ramon Hageraats niet verder dan een 1-1 remise. Zaterdag komt titelkandidaat FC Zoetermeer, 6 punten uit 2 duels op bezoek en dan weet Hageraats precies hoe zijn selectie er momenteel echt voorstaat.

Kelderkraker

Voor Maasdijk wacht zaterdag het treffen tegen Deltasport. De inmiddels naar de vierde klasse afgegleden voormalige Vlaardingse hoofdklasser revancheerde zich zaterdag tegen DHL (1-2 zege) voor de blamerende openingswedstrijd van het seizoen: 1-7 nederlaag tegen Vredenburch. Maasdijk begon de competitie met winst tegen Te Werve en vervolgens een gelijkspel tegen Quintus. Het Sportpark Prinses Irene te Rijswijk is zaterdag plaats van handeling van een vroege kelderkraker. Met het duel RVC Celeritas – DHL treffen twee puntloze teams elkaar. De thuisploeg onder leiding van debuterende hoofdtrainer Yasir Ahmead moet oppassen dat het overgangsseizoen waarmee rekening werd gehouden, niet dramatisch eindigt in een degradatieseizoen.

 

 

Lees verder