Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Capelle komt met vertrouwen naar ons toe”

FC ’s-Gravenzande haalde na de triomf op eigen veld in de derby tegen Westlandia vorig weekend een 0-2 zege op in Zoetermeer bij DSO. Trainer Mike Jonk (foto) ziet zijn ploeg daardoor nu terug in het linker rijtje. Capelle, dat drie punten minder heeft, komt zaterdag op bezoek op het Juliana Sportpark.

Tekst: Ton Beije

Mike Jonk over het uitduel tegen DSO: ,,Terugkijkend op de wedstrijd tegen DSO ben ik tevreden en zie ik dat we aan de bal veel minder fouten maken, waardoor we minder vaak in de omschakeling naar verdedigen terechtkomen. Vooral in de tweede helft hebben we laten zien dat we het balbezit ook kunnen omzetten in het scoren en creëren van kansen. We hadden wel meer doelpunten moeten maken, dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten.”

Linker rijtje

En dus nu het linker rijtje: Jonk: ,,De overwinning heeft ons inderdaad in het linker rijtje gebracht en dat is een positieve ontwikkeling voor ons. We willen de aansluiting met de bovenste plaatsen behouden, maar we beseffen heel goed dat we dan de lijn van de laatste drie weken moeten doortrekken.” En dat moet dan zaterdag voor eigen publiek gebeuren tegen Capelle. ,,Capelle is kwalitatief een erg sterke tegenstander, ze zijn sinds vorige week pas weer op oorlogssterkte en zullen na de overwinning op HBS met vertrouwen naar ons toe komen. Ik verwacht een moeizame wedstrijd en we zullen er alles aan doen om de punten in ’s Gravenzande te houden”, aldus trainer Jonk.

Jonk kan waarschijnlijk niet over een geheel fitte selectie beschikken. ,,Na onze laatste training hebben we daar een beter beeld van, maar ik verwacht niet dat alle selectiespelers volledig inzetbaar zijn, maar de groep is gelukkig breed genoeg.”

Lees verder