Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Tegen ASWH beter voor de dag komen”

Na het zwaarbevochten punt tegen vv Zwaluwen volgt voor RKAVV opnieuw een moeilijke wedstrijd. In Hendrik-Ido-Ambacht wacht zaterdag om drie uur de nieuwe koploper ASWH, dat nog ongeslagen is. RKAVV heeft slechts één punt minder. Deze en de komende vier wedstrijden bepalen of meedoen in de top haalbaar is.

Tekst: Pieter Donath

ASWH (Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht) speelt op sportpark Schildman en degradeerde vorig seizoen uit de Derde Divisie. Vorige week werd knap gewonnen bij vv Smitshoek en daarom staat het nu met één punt meer dan RKAVV aan kop van de ranglijst. Bij ASWH spelen de bij RKAVV bekende Lovette Ofori (toen Felicia genoemd) en centrale verdediger Edon Fetahi.

Trainer Peter Klomp (foto) vond het gelijke spel tegen vv Zwaluwen een gewonnen punt en vindt dat tegen ASWH zijn team beter moet spelen.  Over meedoen in de top kan hij pas over enige weken meer zeggen.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen het sterke vv Zwaluwen?

,,Het was voor ons een zeer pittige wedstrijd tegen een goed functionerend team met veel individuele kwaliteiten, snelheid en fysieke vaardigheden. Maar misschien lag dat ook wel aan ons, wij zaten de eerste helft totaal niet in de wedstrijd en kwamen overal te laat. In de rust stond het gelukkig maar 0-1. In de tweede helft kwamen we wat beter in de wedstrijd al creëerde Zwaluwen vanuit de counter nog wel de beste kansen. Dat we uiteindelijk de 1-1 maakten en deze uitslag over de streep konden trekken, betekende een gewonnen punt voor ons waardoor we aansluiting behouden met de top van onze Divisie.”

ASWH heeft een jonge energieke ploeg. Wat voor wedstrijd verwacht je?

,,We moeten komende zaterdag wederom tegen de (nieuwe) koploper en dus weer een mooie uitdaging waarin wij zelf vooral beter voor de dag moeten komen en zeker beter aan de wedstrijd moeten beginnen. Hoe ASWH het dan aanpakt zien we dan wel weer. Ook ASWH heeft ongetwijfeld prima kwaliteiten anders staat het in deze competitie niet ongeslagen bovenaan.”

Heb je al een beeld van de krachtsverhoudingen en kan RKAVV bovenin meedoen?

,,Inclusief afgelopen zaterdag spelen we in deze fase tegen vier teams die bij de eerste zeven in de competitie staan. Dat betekent knokken voor de punten, maar zeker ook zelf goed voetballen. We moeten afwachten hoe we uit deze serie komen, dan kan ik wat meer zeggen over bovenin meedoen.”

Lees verder