Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Niet kijken naar tegenstander”

Drie weken geleden had Quick een probleem met het benutten van kansen. In de laatste twee wedstrijden werd liefst negen keer gescoord. Vooral de 5-0 winst vorige week tegen het hooggeplaatste Gemert maakte indruk. Komende zondag moet het scoren worden voortgezet bij het laaggeplaatste OSS’20.

Tekst: Pieter Donath

OSS’20 speelt op de Rusheuvel in Oss. Vorig seizoen eindigden de Brabanders op de veertiende plaats. Nu staan ze met zeven punten uit zeven wedstrijden op de vijftiende plaats. Opvallend is dat OSS’20 in de laatste twee wedstrijden acht doelpunten tegen kreeg. Afgelopen weekend werd met 3-1 verloren van Sportlust’46 en de week daarvoor met 1-5 van UNA. Quick scoort de laatste weken veel en is opgeklommen naar de negende plaats met negen punten. Slechts twee meer dan OSS’20, dus staan veel teams dicht bij elkaar. Trainer Paul van der Zwaan (foto) kijkt niet naar de tegenstander, weet dat er ook verloren kan worden, maar is met Quick op de goede weg.

Hoe tevreden was je over de wedstrijd tegen Gemert en hoe verklaar je de goede resultaten?

,,De wedstrijd tegen Gemert geeft uiteraard een heel goed gevoel. We hebben niet alleen goed, maar ook heel gedisciplineerd gespeeld. Dat geeft aan dat deze jonge groep leergierig en coachbaar is. We zien dat ook op bijna iedere training terug, ook als ik direct ben richting de groep wordt daar steeds meer volwassen mee omgegaan. We zullen dit seizoen heus nog wel op ons ‘bek’ gaan, maar dat deze groep potentie heeft is duidelijk. De verklaring voor dit alles is niets anders dan keihard werken, bewust trainen en vooral plezier hebben met elkaar.”

Wat voor wedstrijd verwacht je tegen OSS’20 en hoe verklaar je de opgaande lijn?

,,Ook tegen OSS’20 gaan we niet uit van de tegenstander, maar van ons eigen niveau. We maken onze eigen afspraken en hanteren onze eigen principes, onafhankelijk van de naam van de tegenstander. Beter worden doe je niet door te kijken naar de tegenstander, maar door te werken aan je eigen ontwikkeling, zowel technisch, tactisch, fysiek als mentaal. Dat is waar we iedere training en wedstrijd mee bezig zijn. Het zal best nog wel eens instabiel zijn en dat is logisch, maar we zijn in ontwikkeling en goed op weg.”

Lees verder