Warming-up 4e Divisie: Ekrem Kahya (HBS): ,,Een beetje geluk moet je ook afdwingen”

HBS zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen in de beginfase van de competitie. De formatie van trainer Ekrem Kaya (foto) begon sterk, maar de laatste wedstrijden ging het helemaal mis. Vorig weekend gingen de ‘Kraaien’ nipt met 2-1 onderuit bij Capelle. Zaterdag (18.00 uur) komt Heerjansdam op bezoek, dat ook zes punten heeft verzameld.

Tekst: Ton Beije

Het was weer een tegenvaller voor trainer Ekrem Kahya vorig weekend, weer verlies, nu bij capelle. Kahya: ,,Ja inderdaad weer een nederlaag. Ik kan niet anders zeggen, dan dat we meer hadden moeten halen, maar daar koop je niks voor. We krijgen weer een eerste doelpunt tegen vlak voor rust, waar ze zowaar een corner gewoon weggeven waaruit de gelijkmaker valt. En de 2-1 was een penalty, die door de scheidsrechter werd gegeven na vermeend vasthouden. Maar goed hij zei daarna, ik zie alles dus zal het wel waar zijn. Ik kan ook niet anders zeggen, dan dat we er wederom alles aan hebben gedaan, maar het gewoon ook soms niet echt meezit, maar geluk moet je ook afdwingen.”

Praten

Weer een nederlaag, wordt er dan in de week veel gepraat? Kahya: ,,Nee, ik doe niet aan praatsessies. Iedereen wil heel graag en gaat er ook gewoon voor, dus we proberen aan de hand van beelden te laten zien waarin we ons moeten ontwikkelen, dat komt toch beter over op de spelersgroep.”

Heeft de HBS-trainer er een verklaring voor, een goede start en dan dit, nederlagen (weliswaar klein) op rij? Kahya: ,,Het is denk ik een feit dat we in alle wedstrijden gewoon ons eigen spel willen spelen en ook tegenstanders treffen die compact verdedigen en willen toeslaan in de omschakeling. Dan moet je dus heel goed zijn in balbezit en zorgen dat je een aanval ook eindigt, dan wel een goal, schot of iets dergelijks. Nu gaven we de tegenstanders een kans om te counteren, dus minder naïviteit is gewoon een vereiste.”

Compact

Zaterdag komt Heerjansdam op bezoek op sportpark Craeyenhout, hoe goed kent hij de tegenstander en wat verwacht Kaya voor wedstrijd? ,,Weer een stugge ploeg die zich compact zal opstellen. Het zou heel leuk zijn om thuis weer te winnen. We hebben afgelopen week uitstekend getraind en zijn er klaar voor. Ik hoop dat we beter omgaan met de ruimtes waarin we komen en kansen kunnen afdwingen en volwassener zijn in de laatste fase van het veld.”

Scherp

Kijkend naar de ranglijst, inmiddels al zo’n acht tot negen punten achterstand op de ploegen in de kopgroep. Kahya: ,,Inderdaad al acht en negen punten achter op de koplopers. Maar als je elke week naar de uitslagen kijkt, dan zie je dat alle wedstrijden heel scherp worden gespeeld. Onze jonge ploeg moet door deze sterke tegenstanders dus ontwikkelingen doormaken, die gepaard gaan met resultaatgericht voetballen, dus daar werken we aan.”

Jedsel Markes is er zaterdag (aanvang 18.00 uur) tegen Heerjansdam niet bij. En verder? Kahya: ,,We hebben een aantal blessures en spelers die bijna terug zijn, maar we gaan geen spelers te vroeg brengen, daar is het seizoen nog te lang voor, gezond blijven is het allerbelangrijkste.”

Lees verder