Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): ,,Hoek kan dodelijk zijn in afstraffen van fouten”

Na vier zeges op rij was het TEC, dat de reeks van TOGB wist te stoppen. Het eerste duel dat TOGB en TEC tegen elkaar speelden werd dus in het voordeel van de ploeg uit Tiel beslecht: 0-2. Voor de komende speelronde staat er weer een onbekend team tegenover de brigade van Jonathan Jonk (foto). In Terneuzen wacht hsv Hoek.

Tekst: Ron Fruining

De blauw-witten uit Zeeland hebben een internationale groep waar nogal wat Vlaamse spelers in te vinden zijn. Hoek is ambitieus en kent in Quincy Rombaut en Maxime Decraene een duo dat op basis van gelijkwaardigheid voor de groep staat. Decraene was afgelopen seizoen actief bij Eendracht Zele en is aangesteld, omdat Rombaut momenteel in België bezig is om zijn trainerspapieren te verkrijgen.

Vorm

Afgelopen weekend had de geelzwarte formatie uit Berkel en Rodenrijs niet de vorm om TEC aan de zegekar te binden. Voor eigen publiek werd met 0-2 verloren. Opponent Hoek won op bezoek bij koploper Barendrecht met 3-4. Opvallend was dat de maker van de winnende treffer, topscorer van de Derde Divisie Steve Schalkwijk, net in het veld stond en zonder warming-up aan zijn invalbeurt was begonnen. Voor Hoek en doelpuntenmaker Steve Schalkwijk een mooi succes, dat de blauw witten graag een vervolg geven op het eigen sportpark Denoek tegen TOGB.

Kansen

Hoek is een ploeg die vaak scoort, maar er ook veel doelpunten tegen krijgt. TOGB zal in Terneuzen ook kansen krijgen en geconcentreerd moeten zijn om deze ook te benutten. De verdediging zal zoals wekelijks gebruikelijk is getest worden en geen fouten moeten maken om de nederlaag van afgelopen weekend tegen TEC weg te poetsen. Trainer Jonathan Jonk: ,,We weten dat Hoek een ploeg is die dodelijk kan zijn in het afstraffen van fouten. Het is aan ons om die fouten niet te maken en zelf de kansen die we creëren te verzilveren. In de afgelopen wedstrijd zag je vanaf de kant dat de ruimte om te voetballen er zeker was, alleen benutten wij die niet en bouwen op, waar dit niet ideaal is. Dat moeten we tegen Hoek niet doen. We gaan ook in Zeeland weer voor de punten en onderschatten of overschatten onze tegenstander zeker niet.”

Lees verder