5C: Quick Steps goed op dreef, RAS langs Haagse Hout

In het Zuiderpark pakte Quick Steps haar derde overwinning van het seizoen. Nu moest HDV eraan geloven. Ook RAS is nog zonder puntverlies na een zege op Haagse Hout. REMO was de bovenliggende partij in het duel met HPSV en WIK en de Ster kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Noud Elbers

HDV – Quick Steps

Ondanks een kleine selectie boekte Quick Steps weer een zege. Nu werd HDV aan de zegekar gebonden. HDV was goed en snel aan de bal, maar het compact spelend Quick Steps hield het veld klein. Op aangeven van Jordi Versteeg produceerde Yassine Ahraui de eerste treffer na een kwartier spelen. Vijf minuten later was Ahraui opnieuw trefzeker uit een bal van Marcel van der Spek: 0-2. Tien minuten voor de rust bracht Abdelhak Abdallah de spanning terug in het duel. Tien minuten na de rust voltooide Yassine Ahraui zijn trilogie en speelde Quick Steps het duel rustig uit met een 1-3 voorsprong.

HPSV – REMO

Uit uitduel bij HPSV werd door REMO in winst omgezet. De bezoekers hadden bij rust een 0-1 voorsprong te pakken dankzij en treffer van Ibi Soliman. Na de thee kwamen de politiemannen nog wel langszij, maar zagen REMO daarna weglopen naar een 1-3 overwinning. Taylor Schotte en Bilal Azzouzi waren doeltreffend namens REMO.

WIK – De Ster

De thuisploeg van trainer Geoffrey van Loenen speelde niet haar beste wedstrijd van het seizoen en kwam tegen De Ster zelfs op een achterstand. Olakunle Awolaja schoot de bezoekers naar de 0-1. In de tweede helft bezorgde Joey Doorschodt WIK alsnog een punt: 1-1.

Haagse Hout – RAS

De bezoekende ploeg van trainer Jonas dos Santos Baltazar kwam na vijftien minuten spelen op voorsprong door een treffer van Edwin Sintim. De vreugde was van korte duur, want Volkan Tekten bracht binnen een minuut de gelijkmaker op het scorebord. Vijf minuten na de rust kwam Haagse Hout op 2-1 door een doelpunt van Mehdi Chafai. RAS herpakte zich en speelde het onervaren Haagse Hout toch nog naar een nederlaag. Na de gelijkmaker van Edwin Sintim zorgde Mucahit Torun voor de beslissende treffer: 2-3.

Lees verder