4D (deel 1): FC Zoetermeer en Maasdijk doen goede zaken, nederlaag voor SEP

In Kwintsheul ging FC Zoetermeer er met de punten vandoor in het duel met Quintus en heeft, na drie duels, de volle buit te pakken. Ook Maasdijk boekte een overwinning. Deltasport werd aan de zegekar gebonden. SEP werd door VDL over de knie gelegd.

Tekst: Roland van der Linden             |      Foto’s: Sabine van Oosten

Deltasport – Maasdijk

Maasdijk klom naar een vierde plaats na een duidelijke zege op Deltasport. Al na tien minuten spelen kwam de Westlandse ploeg op 0-1 door een treffer van Scott de Graaf. Op slag van rust viel de tweede treffer. Uit een strafschop tekende Nikki Krouwer voor de 0-2. Na de thee was Krouwer opnieuw trefzeker. Uit een vrije trap werd de stand op 0-3 gebracht. De laatste treffer in de 54e minuut was een eigen doelpunt van de thuisclub uit Vlaardingen: 0-4.

VDL – SEP

VDL kreeg in de eerste helft voldoende kansen, maar kon maar één keer scoren. In de 35e minuut zorgde Rodney Remmerswaal voor de openingstreffer. In het tweede bedrijf was het al snel weer raak. Opnieuw was Remmerswaal de doelpuntenmaker: 2-0. In de 51e minuut viel de 3-0. Tygo Suisse zorgde voor een vroegtijdige beslissing. Uiteindelijk liep de score nog op naar 5-0 dankzij treffers van Kees Ketting en Dennis van Rijn.

Quintus – FC Zoetermeer

Al in de derde minuut kreeg Quintus-speler Stef van der Knaap een rode kaart. De thuisclub zakte in en hield de ruimte klein. FC Zoetermeer kreeg een paar goede kansen, maar kon de trekker niet overhalen. Ook na de rust was de ploeg van trainer Martijn de Zoete veel aan de bal. Quintus probeerde het vanuit de counter. Met nog een half uur te spelen scoorde Djamil El Messaoudi op aangeven van Bhodi Streekstra de bevrijdende 0-1. Een minuut later viel de 0-2. Na een voorzet van Brandon Zigo Tichem schoot een verdediger van Quintus in eigen doel. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Djamil El Messaoudi de eindstand op 0-3 op aangeven van debutant Björn van Heijst.

Lees verder