4D (deel 2): Moeizame zege Vredenburch, scheidsrechter Pollé verwijdert toeschouwer van complex

In Leidschendam behaalde titelkandidaat Vredenburch een uiterst moeizame overwinning op SEV. Dieptepunt van de wedstrijd was het verwijderen van toeschouwer langs de kant van veld. Te Werve, MSV’71, RVC Celeritas en DHL zijn van de hatelijke nul af.

Tekst: Peter Petit             |    Foto’s: Bert Tielemans & Alex Pronk

Te Werve – MSV’71

Een wedstrijd tussen twee hardwerkende teams die tot zaterdagmiddag nog niet hadden kunnen winnen. In de 32e minuut kwamen de spelers van hoofdtrainer Paul van Loenen op een 0-1 voorsprong. Rick de Jonge verschalkte de doelman van de thuisploeg, maar het doelpunt werd door de arbiter afgekeurd op advies van de clubgrensrechter van Te Werve. Na een 0-0 stand bij de rust scoorde Paul Dorsman uit een vrije trap van dichtbij alsnog de 0-1 voor de ploeg uit Maassluis. Daarmee leek het doek te zijn gevallen voor de ploeg van hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede, maar Faysal Amaziane scoorde in de 88e minuut de gelijkmaker, eveneens uit een vrije trap. (Foto’s: Alex Pronk)

RKC Celeritas – DHL

Ook hier een duel tussen twee teams nog zonder punten. Na een 1-0 voorsprong bij rust voor RVC Celeritas door een treffer van Giovanny Meyer, scoorde Ivo Hendriks de gelijkmaker. De Delftenaren kregen nog genoeg kansen voor de volle winst, maar slaagden er maar niet in deze te benutten. (Foto’s: Bert Tielemans)

SEV – Vredenburch

Thuisploeg SEV kwam verrassend op voorsprong dankzij een benutte penalty van Paul Janssen: 1-0. De rust kwam met een 1-1 stand door een doelpunt van Bas Visser na een assist van Ricardo Siebring.  In de tweede helft een sterk aanvallend Vredenburch, dat de kansen die er wel degelijk waren, niet wist te benutten. In de zeventigste minuut was het wederom Bas Visser die voor de Rijswijkers scoorde, uit een assist van Enner Nikocevic. Nog geen minuut later scoorde aanvoerder Wessel van Huizen van SEV de gelijkmaker: 2-2. Scheidsrechter Ruben Pollé uit Gouda, die weinig accepteerde van trainers en spelers, legde vervolgens het duel vijf minuten stil, omdat hij zich in woord en gebaar onheus bejegend voelde door een toeschouwer langs de zijlijn.

Op aandringen van Pollé verzocht voorzitter Harry Oldersma van SEV de man, geen bekende van SEV en waarschijnlijk supporter van Vredenburch, dringend het complex te verlaten, waarna Pollé de strijd weer hervatte. De tot dan toe sterk opererende defensie van SEV was na dit incident echter volkomen de kluts kwijt, waar Vredenburch maar al te graag van profiteerde. Nikocevic en Brian Blancheville bepaalden de uitslag 2-4. De derde, maar uiterst moeizame, zege van Vredenburch tegen een opponent die dit seizoen onder leiding van nieuwe trainer Arjan Kortleven niet, zoals vorig seizoen, hoeft te vrezen voor het degradatiespook. De achterhoede en met name de nieuwe, betrouwbare keeper Mitchell Kessels, staan er beter voor dan afgelopen seizoen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd clubicoon Paul Janssen door voorzitter Oldersma in het zonnetje gezet, hij speelde tegen Vredenburch zijn honderdste competitiewedstrijd voor de Leidschendammers.

Lees verder