3A/3B: BSC’68 wint ook in Leiden, ruime zege voor DWO op Ariston’80

In 3A stapte BSC’68 voor de derde keer op rij als winnaar van het veld. Duindorp sv verslikte zich in 3B in Wilhelmus en verloor haar ongeslagen status. DWO was duidelijke de meerdere van Ariston’80 getuige de 5-1 zege. Laakkwartier bond Graaf Willem II VAC aan de zegekar.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

DoCoS – BSC’68

De club uit Benthuizen was in de eerste tien minuten de bovenliggende partij, maar kon het net niet vinden. Na bijna een half uur spelen was het de thuisploeg die enigszins gelukkig op een voorsprong kwam. Een schot van Mitchel Klein stuiterde het doel in. Met de 1-0 op het bord werd ook de rust bereikt, ondanks het lichte overwicht van de bezoekers. Al kort naar de hervatting trok Lijon Korving op aangeven van Falco Henzen de stand gelijk en even later viel ook de 1-2 na een treffer van Joep van Straalen. BSC’68 bleef de overhand houden, maar kreeg een treffer van Martin Guijt tegen. De ploeg van trainer Abdullah Sari herpakte zich en trok het duel naar zich toe in de slotminuten. Guido de Peinder nam de 2-3 voor zijn rekening.

3e klasse B

DWO – Ariston’80

De thuisploeg van trainer Revy Rosalia (foto) kwam in de twintigste minuut op voorsprong na een fraaie goal van Kael Zulu. Zeven minuten later was het al 2-0 nadat Chadion Melfor de inlopende Kurtley de Windt in staat stelde om de bal binnen te schuiven. Vlak voor rust was kwam DWO, dat heer en meester was, op 3-0 door een tweede treffer van Zulu. Een kwartier na de hervatting werd het 4-0 door een treffer van Anass Zeriouhi. Jorge Bonekamp zorgde dertig seconden later voor de 4-1. Chadion Melfor had het laatste woord in het duel en nam de 5-1 voor zijn rekening. DWO-speler Kurtley de Windt liep nog tegen een rode kaart op.

Duindorp sv – Wilhelmus

Wilhelmus greep haar tweede overwinning van het seizoen in het uitduel bij Duindorp sv. Na een 0-1 ruststand eindigde de wedsstrijd in een 1-3 victorie voor de bezoekers van trainer Jan Linkerhof. Namens Duindorp sv scoorde Clay Hoekstra de enige treffer.

Laakkwartier – Graaf Willem II VAC

Aan de Jan van Beersstraat bleven de toeschouwers voor rust verstoken van doelpunten. Zeven minuten in de tweede helft verzilverde Karam Boukhari in de 52e minuut een strafschop en bracht Laakkwartier aan de leiding. Twintig minuten later zorgde Ilyas Chouchouh voor een 2-0 stand. Mitchell Stam bracht met nog vijf minuten te spelen de spanning terug, maar verder dan de 2-1 kwam het Graaf Willem II VAC van trainer Jan de Jong jr. niet.

 

Lees verder