2D: DHC blijft tegen koploper Oliveo steken op 0-0 gelijkspel

Na twee wedstrijden was Oliveo met 6 uit 2 koploper in de tweede klasse D (na zeges met 6-2 op sc Monster en 0-2 bij Hillegersberg). DHC was met 0-0 thuis tegen Nieuwerkerk en een 2-1 nederlaag bij sc Monster met 1 uit 2 tegenvallend begonnen, maar bovendien had men onnodig punten laten liggen. Met deze cijfers begon Oliveo aan de Brasserskade als de duidelijke favoriet aan de wedstrijd, die onder leiding stond van Ed Pieterman. DHC begon zonder de geblesseerden Angelo Groen en Quinten van ’t Hoog.

Tekst: Wicher Schreuders            |      Foto’s: Rob Römer

De groen-zwarte thuisclub speelde een verrassend goede eerste helft, waarbij Oliveo veelal op de eigen helft werd teruggedrongen. Al snel in de wedstrijd noteerden we een grote kans voor aanvoerder Giovalli Serbony, maar Oliveo-goalie Peter-Paul de Rotte wist op knappe wijze redding te brengen ten koste van een hoekschop. Later in het eerste spelbedrijf was een kopbal van Sergio Calor net niet voldoende in de hoek om resultaat te hebben. Na iets meer dan een half uur spelen claimden de DHC-ers na een duel binnen het strafschopgebied een penalty, maar een aantal minuten later schreeuwde Oliveo aan de andere kant net zo hard om een strafschop. In beide gevallen wees arbiter Peterman de protesten gedecideerd af en liet doorspelen. De gasten uit Pijnacker kwamen voor de thee een aantal keren bij het DHC-doel, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De rust kwam dan ook met 0-0.

Ongeveer vijf minuten na de doelwisseling moest DHC-keeper Oussama Zayzaoui adequaat handelen om ten koste van een corner de openingstreffer te voorkomen. Na enig aandringen van de kant van Oliveo werd DHC geleidelijk aan weer sterker. De groen-zwarten waren in feite veel sterker dan de gasten, het wachten was op de doelpunten van de thuisclub. Die bleven echter alsmaar uit. Met nog ongeveer tien minuten te spelen, kon invaller Marcus Slagveer alleen op Oliveo-doelman De Rotte af gaan, het vlagsignaal van de Oliveo-assistent riep vraagtekens op, maar deed arbiter Pieterman deze actie affluiten.

Oliveo moest zich in de tweede helft verder beperken tot een aantal uitvallen, die via hun snelle voorwaartsen overigens levensgevaarlijk waren, maar door afdoende verdedigend werk aan DHC-kant geen resultaat hadden. Met name in de slotminuten drong DHC steeds meer aan om toch nog te scoren, daarmee toch weer ruimte biedend voor uitvallen van Oliveo. De aanvalsgolven van de groen-zwarten stuitten voortdurend op de Oliveo-verdedigers of uiteindelijk verdwenen de ingeschoten ballen over of naast het doel. Toen scheidsrechter Pieterman de overigens uitermate sportieve en probleemloze wedstrijd na enige extra tijd affloot, was het echter nog steeds 0-0. Na de eerdere 0-0 tegen Nieuwerkerk de tweede doelpuntloze thuiswedstrijd van de groen-zwarten.

Koploper Oliveo verspeelde met dit gelijke spel hun eerste punten en verloor hiermee de koppositie. DHC was absoluut de betere partij, maar wist zichzelf ondanks de vele kansen niet te belonen. Maar desondanks hebben de in redelijke mate opgekomen toeschouwers een heel aardige wedstrijd gezien.

Lees verder