2D: Twee treffers van Kirill Slutsky voor sc Monster niet genoeg voor zege, Westlandia pakt volle buit

In de tweede klasse D doet Westlandia het vooralsnog uitstekend met de volle winst uit drie duels. Het dit seizoen sterk begonnen VFC incasseerde zaterdag de eerste nederlaag. sc Monster leek op een zege tegen HBSS af te stevenen, maar moest in de slotfase van het duel in Schiedam toch de gelijkmaker toestaan.

Tekst: Peter Petit

HBSS – sc Monster

Het treffen tussen de twee subtoppers HBSS en sc Monster op sportpark Harga in Schiedam eindigde onbeslist in 2-2. sc Monster opende in de twintigste minuut de score, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd. De thuisploeg kreeg nog een kans uit een vrije trap hoek zestien, maar maakte hier geen gebruik van. Het leverde dus een ruststand van 0-0 op.

De tweede helft was nog maar 33 seconden aan de gang, toen de gasten uit Monster brutaal de leiding namen door een treffer van Kirill Slutsky: 0-1. Direct na de aftrap in minuut 46, stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Jardao Pattinama knalde een afvallende bal beheerst achter de doelman van sc Monster: 1-1. Toch was het sc Monster, dat krap een kwartier voor tijd de leiding nam, weer met dank aan Slutsky, die aarzelend ingrijpen van HBSS op het middenveld afstrafte: 2-1.

Anthony Bentem bepaalde de eindstand op 2-2, met twee man vrij op de zestien benutte hij de rebound. sc Monster staat nu zesde met toch alweer vijf punten achterstand op koploper Westlandia.

Westlandia-VFC

De wedstrijd tussen Westlandia en VFC eindigde in een zuinige overwinning voor de thuisclub met dank aan centrumspits Tim van der Voort. Bij aanvang van het duel waren er in het kader van de week van de scheidsrechter bloemen voor de arbiter van dienst, Toonen. VFC ging fel van start tegen een Westlandia, dat zoekende was naar een goede organisatie. De beste kans kreeg Jari Lievaart, die door Tim van der Voort diep werd gestuurd, maar weggleed op het kunstgras waardoor de goalie van VFC de bal kon pakken. De gasten kwamen nog bijna op voorsprong, maar het van richting veranderde schot werd een prooi voor Westlandia-doelman Tim Janssen. Beide ploegen leverden veel strijd, maar omdat eindpass en/of afwerking van beide kanten te wensen overliet, was de stand bij het affluiten van de eerste periode nog dubbelblank.

Balverlies

Onnodig balverlies bij een kansrijke aanval van Westlandia leverde direct een grote kans op voor VFC, maar het was weer doelman Janssen die erger voorkwam voor de Naaldwijkers. Na 63 minuten was het tijd om wat spelers te wisselen om wat nieuw elan bij de thuisploeg te brengen. En dat elan kwam er ook. Een kwartier voor tijd was het wederom Tim van der Voort (foto) die een voorzet van Ricky Hodge achter de doelman van VFC in het net kopte: 1-0 voor de thuisploeg.

Vlagsignaal

VFC probeerde nog de gelijkmaker te forceren, maar de uitblinkende verdediger Timothy Le Duc voorkwam dat beide partijen op gelijke hoogte kwamen. Cas van Ruijven scoorde nog zijn eerste goal voor Westlandia, maar de scheidsrechter nam het vlagsignaal voor buitenspel over. Na drie speelronden heeft Westlandia de volle buit, negen punten, binnen en de 1-0 betekende tevens de eerste cleansheet van dit seizoen.

Lees verder