2C: Saai duel tussen UVS en SVC’08 kent uiteindelijk geen winnaar

SVC’08, dat nog geen overwinning heeft geboekt, moest naar Leiden om het op te nemen tegen UVS. Op voorhand een moeilijke klus in de wetenschap dat afgelopen seizoen SVC’08 in het eerste bekerduel met 7-1 werd afgedroogd door de Leidenaren. In de warming-up bleek dat Patrick Bos niet kon spelen vanwege misselijkheid, daardoor speelde Jordy de Bruin en Marco Mos samen in het centrum van de verdediging.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Al snel bleek dat UVS een aardig jasje heeft uitgedaan ten opzichte van de ploeg die er vorig jaar aan het begin van het seizoen stond. SVC’08 nam het heft in handen en dwong in de beginfase van de wedstrijd al een levensgrote kans af. Nathan Martina, die op het middenveld speelde, ontfutselde zijn tegenstander de bal en kon alleen op jeugdige keeper Luca van Beilen, overgekomen van Quick Boys O23, afgaan. Hij liep echter te ver door zodat hij de bal niet meer langs de keeper kon werken. UVS deed direct wat terug, maar het afstandsschot van Tim van Dam vloog over het doel van SVC’08-keeper Wesley van der Wel.

In de elfde minuut onderschepte Thomas Hughes een breedtepass in de UVS-verdediging en strafte dit af met een geplaatst schot in de verre hoek: 0-1. SVC’08 had wat het wilde en gaf het initiatief uit handen. UVS had veelal de bal, maar het tempo lag dusdanig laag, dat SVC’08 geen moment in de problemen kwam. Hier tegenover stond dat de bezoekers ook nauwelijks nog gevaarlijk werden en er dus weinig viel te genieten. In de tweeëndertigste minuut kreeg SVC’08 nog een kans toen keeper Luca van Beelen de bal uit de handen liet glippen, maar Nathan Martina kwam een teenlengte te kort om te kunnen profiteren. Zo bereikte SVC’08 met een geringe voorsprong de rust en kon tevreden de kleedkamer opzoeken.

Na rust was UVS een stuk gretiger en kreeg SVC’08 het lastig. Vooral de opbouw was erg onrustig. In de drieënvijftigste minuut kreeg Thomas Hughes een vrije schietkans, maar nu krulde hij de bal net voorlangs. Te veel lopen met de bal bij SVC’08 en onzorgvuldige passing leverden veel onnodig balverlies op en toen trainer John Hage van UVS na 65 minuten drie wissels inbracht, veranderde het spelbeeld in het voordeel van UVS. Dit leverde ook de gelijkmaker op. Coen Soonieus ruimde in de zeventigste minuut niet resoluut op en vanaf rechts volgde een voorzet. Timo Lagerberg maaide nog over de bal heen, maar verdediger Tim van Dam, die voor rust al bewees over een goed schot te beschikken, schoot de bal in de uiterste benedenhoek binnen: 1-1.

In het laatste kwartier probeerden beide ploegen nog een overwinning te forceren, maar gezien het spelbeeld kreeg de wedstrijd met het gelijke spel de uitslag die het verdiende.

 

 

Lees verder