2C: Eerste puntenverlies voor VUC in uitduel tegen CSW

VUC heeft zijn eerste puntenverlies in de tweede klasse C geleden. Tegen een fysiek sterk CSW had de ploeg van trainer Rob de Lange het moeilijk en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Het was een matige wedstrijd in Wilnis en dat had mogelijk met de sterke wind te maken die over het veld woei. Beide ploegen kregen in de eerste helft geen echte kansen. VUC’s aanvaller Andani Olie kwam op snelheid een paar keer goed door aan de zijkant, maar zijn voorzetten waren onnauwkeurig. VUC begon sterk aan de tweede helft en in de 52e minuut zette Melvin Vissers op subtiele wijze Roderick Meinema vrij voor het doel, maar de spits stuitte op keeper Gök van CSW.

Raak

Tien minuten later was het wel raak voor VUC. Quinten van der Kraaij tikte een voorzet van Gino van de Water beheerst in. Een fel protesterende CSW-trainer Michel Strating kreeg eerst geel van scheidsrechter Plandsoen en kon daarna zelfs inrukken met rood. Zo leek VUC toch op weg naar de derde overwinning, maar het taaie CSW sloeg al vier minuten na de 0-1 terug en maakte gelijk. Hierna kreeg ook de andere trainer, Rob de Lange, de gele kaart voor protesteren.

Rood

In de rommelige slotfase had VUC meer balbezit, dat resulteerde echter niet in grote kansen. De bezoekers moesten in de laatste tien minuten verder met een man minder, omdat middenvelder Van de Water zijn tweede gele kaart kreeg. Het zou logisch zijn geweest als ook CSW de wedstrijd niet met elf man had mogen afmaken, maar de verdediger die een zware overtreding op VUC-aanvoerder Jeffrey van Roon beging, mocht met slechts geel van geluk spreken.

Ondanks de personele minderheid bleef VUC proberen weer een voorsprong te nemen. Dat lukte niet. Uiteindelijk mocht de Haagse ploeg zelfs nog blij zijn met het punt, omdat CSW in de extra tijd de paal raakte. Bij VUC ontbrak het vaste centrale duo: Patrick Baptist is in het buitenland en Levi Schipper was ziek. Hun vervangers Brent Biesheuvel (foto) en Devlin Sloof deden het goed. VUC krijgt komende zaterdag een zware klus als de ongeslagen koploper Nieuwkoop op bezoek komt aan Het Kleine Loo.

Lees verder