1C: Eerste overwinning van sv Den Hoorn ten koste van sv Nootdorp

sv Den Hoorn boekte een belangrijke zege op sv Nootdorp. Door de 1-0 overwinning klom de ploeg van trainer Nick van den Bos (foto) – de vervanger van Robin Knoester – naar een plek in de middenmoot. De Nootdorpers wachten na de nederlaag nog steeds op de eerste punten.

Tekst: Roland van der Linden

sv Den Hoorn-trainer Van den Bos noemde de overwinning verdiend en terecht. De thuisploeg miste in de eerste helft veel kansen en had op een flinke voorsprong kunnen staan bij de rust. Nuno Laguna Burgos, Remo de Vroege (2x) en Noah Barends zagen hun pogingen verloren gaan.

In de tweede helft speelde sv Nootdorp een aantal keer de lange bal om gevaar te stichten, maar had moeite met de druk van sv Den Hoorn. Uit een hoekschop kwam de thuisploeg op 1-0. Tjebbe Baggerman was verantwoordelijk voor de treffer. sv Den Hoorn kreeg nog wat kansen via Nuno Laguna Burgos, Remo de Vroege en Ryan Clemensia, maar de stand bleef 1-0.

Het bleef spannend in de wedstrijd tot het einde toe. Diep in blessuretijd kreeg sv Nootdorp nog een hoekschop. De bal werd door de verdediging van de gastheren vlak voor de lijn weggewerkt. Vanuit sv Nootdorp werd gesproken over een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen.

Lees verder