4e Divisie: RKAVV verliest door vroeg doelpunt bij concurrent ASWH

Tegen koploper ASWH keek RKAVV vrijwel de hele wedstrijd tegen een 1-0 achterstand. Het bleek na ruim negentig minuten ook de enige treffer van het duel op sportpark Schildkamp te zijn. Duur puntenverlies dus voor de ploeg van trainer Peter Klomp (foto) op bezoek bij de lijstaanvoerder.

Tekst: Do Horta

RKAVV begon niet scherp en bij de tweede corner in de vierde minuut was het meteen raak. Sam van Veen kopte de 1-0 binnen langs doelman Ten Kroode. Hierna kwam RKAVV meer in haar spel en drukte het ASWH naar de eigen helft. Diverse aanvallen vanaf de linkerkant leidden tot gevaarlijke momenten voor het doel van de tegenstander door acties van Xavier Akinrinbola en ook Nick Gardenier zag een schot gered worden door doelman Jeffrey Verkerk van ASWH.

De tegenstander was vooral gevaarlijk in de counter, waarbij een schot op de paal belandde. Kort voor rust verzuimden de mannen van Peter Klomp de gelijkmaker te maken: Dion Hooi schoot de bal op de lat en in de rebound dwong Tom Plezier de keeper tot een uitstekende redding.

In de tweede helft speelde ASWH meer op de counter en liet het RKAVV het spel maken. Er was voldoende dreiging van RKAVV, echter echte uitgespeelde kansen waren er niet. RKAVV was alleen dreigend met een handjevol afstandsschoten.

Lees verder