3e Divisie: TOGB en Hoek in evenwicht

Door een late treffer, die diep in blessuretijd van de voet van Talib Azaroiali (foto) binnenviel, heeft TOGB aan de uitbeurt bij hsv Hoek in Zeeuws-Vlaanderen, een punt overgehouden. Voor TOGB scoorde Jay Zandbergen de 0-1, wat ook de stand halverwege was. Invaller Steve Schalkwijk zette vanaf elfmeter Hoek na drie minuten in het tweede bedrijf naast TOGB en was enkele minuten later ook de maker van de 2-1. Hoek dacht de drie punten binnen te hebben, maar een streep van Azaroiali betekende de 2-2 en een punt voor TOGB.

Tekst: Ron Fruining

TOGB was de ploeg die in de eerste vijfenveertig minuten de baas was op sportpark Denoek in Terneuzen. De geelzwarten zagen de gastheren een paar maal opduiken in het eigen zestienmetergebied. De inzetten van de Hoekse-aanvallers werden echter goed geblokt of door doelman Moreno Zwarteveld vakkundig gekeerd. Aan de andere kant was doelman Knipping minder bij de les. De Hoekse-goalie verwerkte een voorzet van Merick Heintjes vanaf rechts niet goed en stompte de bal in de voeten van Jay Zandbergen. De TOGB-aanvoerder wist wel raad met dit buitenkansje en zette TOGB vakkundig op 0-1.

Topscorer

Aan de kant van Hoek was topschutter Steve Schalkwijk voor de tweede week op rij op de bank geposteerd door trainer Maxime Decrane. Na de treffer van TOGB wisselde de Belgische oefenmeester noodgedwongen Jerno Lion en mocht Steve Schalkwijk alsnog opdraven.

Tweemaal raak

Trainer Jonathan Jonk van TOGB had zijn formatie in de rust gewezen nogmaals op de geslepen Schalkwijk. De tweede helft was net begonnen toen de centrale aanvaller Silvio Hage van Hoek via een slimme loopactie door Glenn Zandbergen en Figo Eijgenraam binnen de zestien van de bal werd gelopen. Scheidsrechter Visser wees resoluut naar de stip en het was Steve Schalkwijk die de bal opeiste. De aanvaller stuurde de bal onder Moreno Zwarteveld door het doel in en zette Hoek zo naast TOGB: 1-1. Een paar minuten later was het weer Schalkwijk, die na een inworp op de goede plek stond om van dichtbij de 2-1 binnen te schieten.

Op en neer

De toeschouwers zagen een boeiende tweede helft, waarin Moreno Zwarteveld TOGB in de wedstrijd hield door bij een aantal pogingen van de thuisploeg op een derde treffer de bal te keren. TOGB was aan de andere kant van het veld, dicht bij de gelijkmaker. Een knal van Anthony Slierendrecht belandde uiteindelijk naast het doel van Knipping. TOGB bleef tot het einde spelen voor een resultaat en die inzet werd uiteindelijk beloond. Een voorzet vanaf links van Jordan Weegman werd door Knipping weg gebokst, voordat Kjell Scheers gevaarlijk kon worden met het hoofd. De afvallende bal belandde bij Talib Azaroiali. De TOGB-middenvelder liet van een meter op twintig een streep los, die achter Knipping in het Hoekse doel verdween: 2-2. Direct na de treffer floot scheidsrechter Visser voor het einde en mocht TOGB met een punt aan de terugreis naar Berkel en Rodenrijs beginnen.

Goed gevoel

TOGB-trainer Jonk had een prima voetballend TOGB aan het werk gezien. Jonk: ,,Op basis van de eerste helft hebben wij wellicht te weinig gekregen. We waren sterk aan de bal en durfden met lef en met de borst vooruit te voetballen. Nadat Jay Zandbergen ons op voorsprong had gezet, kregen we zeker nog een aantal kansen om de score verder op te laten lopen. Hoek had ook twee grote mogelijkheden, die er niet ingingen en zo ga je met 0-1 de rust in. In de rust hebben we nog afspraken gemaakt hoe wij de Hoekse aanvallers moesten verdedigen. Als het dan vroeg in de tweede helft twee keer fout gaat is dat zuur. We zijn in een goede afloop blijven geloven en hebben er alles aan gedaan om te scoren. Als de gelijkmaker dan valt diep in blessuretijd voelt dat als een overwinning en ga je met een goed gevoel de bus in terug naar Berkel en Rodenrijs.”

Lees verder