4e divisie: DSO kan geen vuist maken tegen Westlandia

Met een overwinning had DSO Westlandia voorbij kunnen gaan op de ranglijst. Het pakte anders uit op Sportpark Bentwoud. De thuisploeg kwam niet tot scoren en moest haar meerdere erkennen in het sterkere Westlandia.

Tekst: Roland van der Linden          |       Foto’s: Eric de Wit

DSO begon het duel met een gebrek aan daadkracht en intensiteit in de duels, waardoor het ook geen kans kon creëren in de eerste helft. Ook verloor de formatie van trainer Dennis Olman Koen Jongejan die vlak voor rust ongelukkig viel op zijn ribben en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De Westlanders waren na een kwartier spelen op voorsprong gekomen door een doelpunt van Sergi Roeleveld, die doelman Sven Wolfsheimer vanaf de rand strafschopgebied verschalkte: 0-1.

In het tweede bedrijf kwam DSO meer in haar spel en kon het initiatief pakken. Westlandia werd op eigen helft teruggedrongen, maar het leverde weinig echte kansen op. De Zoetermeerders hoopten nog een strafschop toen Radjiv Wentholt in het strafschopgebied in de mangel werd genomen door twee verdedigers. De arbiter wilde van niets weten.

Na een foutieve inspeelbal van DSO kon Westlandia weer goed profiteren. Met nog een kwartier op de klok voerde Zion Vallies de score koelbloedig op naar 0-2. DSO was niet meer bij machte om het tij te keren.

Lees verder