2e Divisie: Scheveningen haalt waardevol punt binnen tegen de Koninklijke HFC

Op sportpark Houtrust moest Scheveningen in de vierde thuiswedstrijd aantreden tegen het altijd lastige Kon.HFC. Gelet op de goede resultaten van de afgelopen weken en een hoge plek op de ranglijst van Kon.HFC waren de ingrediënten voor een aantrekkelijk duel. Dat pakte anders uit, want de eerste helft was van beide kanten niet geweldig. Direct bij aanvang van de tweede helft scoorde Kon.HFC snel. Na dit doelpunt gooide Scheveningen er een schepje bovenop, waardoor mogelijkheden werden gecreëerd. Uiteindelijk wisten ze in de extra tijd een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Tekst: John Carlier      |         Foto’s: Winfried Klos

Na de aftrap van de Kon.HFC werd onmiddellijk het initiatief genomen wat in de zesde minuut al leidde tot een vrije trap op de hoek van het strafschopgebied. Ondanks een goed opgestelde muur ging de bal er toch over en kwam uiteindelijk recht in de handen van keeper Sven van der Maaten. Drie minuten later was het Scheveningen, dat enigszins onder de druk uitkwam en ook een vrije trap op de rand van het strafschopgebied mocht nemen, maar zonder het gewenste resultaat. De vrije trap was ontstaan uit een overtreding die Marijn Ploem maakte en als gevolg daarvan een gele kaart kreeg uitgereikt.

Na deze twee gevaarlijke momenten was het toch de Kon.HFC dat het spel naar zich toetrok. Tot aan de vierendertigste minuut was er geen enkele mogelijkheid voor Scheveningen, maar wel drie corners voor de bezoekers. Na de eerste corner kreeg ook Julian Markvoort Beke een gele kaart. Uiteindelijk gaven de corners nog niet het gewenste resultaat, wat wel een verdienste was van de verdediging van Scheveningen. Door soms stevig verdedigen, maar wel fair was er toch een waarschuwing voor Kevin Gomez-Nieto.

Reflex

Pas in de achtendertigste minuut kon Scheveningen gevaarlijk worden. Het was Ian van Baalen, die vanuit een counter de bal ontving en de mogelijkheid kreeg om de kwaliteiten van keeper Mitchel Michaeles te testen. Een schot van ver buiten het strafschopgebied werd door hem met een enorme reflex net over de lat getikt. Dit gaf Scheveningen toch enige moed, want enkele minuten later mocht het een hoekschop nemen die weer goed door de keeper werd afgeslagen. Vooraf aan deze hoekschop maakte Joas Kors een overtreding waarvoor ook hij de gele kaart kreeg voorgehouden. Het laatste wapenfeit in de eerste helft was vlak voor het rustsignaal voor Levi de Wilde. Hij mocht alleen op de keeper afgaan, maar door goed uitkomen van Sven van der Maaten bleef het tot aan de rust 0-0.

De Kon.HFC pakte de draad weer op zoals het in de eerste helft speelde en Danny Ramdjanamsingh had de 0-1 op zijn schoen, maar door weer goed optreden van Sven van der Maaten werd het een corner. Door de druk die Kon.HFC in de tweede helft duidelijk liet zien, kon een doelpunt niet uitblijven. Het was Jacob Noordmans die een afgeslagen bal door Sven van der Maaten voor de voeten kreeg en wel raad wist met dit buitenkansje. Een niet te missen kans, waardoor Kon.HFC op een verdiende 0-1 voorsprong kwam.

Hoewel Scheveningen het toch moeilijk had met de druk die Kon.FHC zette, was het toch Scheveningen dat in de zeventigste minuut een kans kreeg via Delano Gouda voor de gelijkmaker en ook twee corners forceerde. Na deze acties was er aanleiding voor beide trainers om te wisselen. Trainer John Blok bracht Barry Rog in het veld voor Virgil Tjin-Asjoe en trainer Gertjan Tamerus bracht twee verse krachten in.

Van der Maaten

Na deze wissels bleek duidelijk dat Scheveningen geen genoegen nam met de stand en ging wat meer druk zetten wat in de zesenzeventigste leidde tot een corner maar nog zonder gevaar. Ook Kon.HFC probeerde de marge uit te breiden. En in de zevenenzeventigste minuut zag het er ook naar uit dat dit zou gebeuren. Het was invaller Yassine Bouchnafa die alleen op de keeper mocht afgaan, maar weer was het Sven van der Maaten die de 0-2 voorkwam en de bal tot corner tikte.

Hierna wisselde Scheveningen nog twee keer en probeerde nog meer op de aanval te spelen door good-old Mehmet Aldogan en Taygeorni Elvilia in te brengen. Dit leidde inderdaad tot nog meer druk, waardoor Marijn Ploem voor de tweede keer tegen een gele kaart opliep en met rood kon vertrekken. In de zesentachtigste minuut kwam die gelijkmaker er bijna. Een voorzet van Jordy Strooker werd door Delano Gouda hard ingekopt waarbij de keeper nog net op de doellijn de gelijkmaker kon voorkomen. Trainer Gertjan Tamerus zag de bui hangen en wisselde nog een keer om het ritme bij Scheveningen eruit te halen.

Vechtlust

Het was tevergeefs, want in de extra tijd gaf Mitchell de Vlugt, die kort daarvoor de gele kaart had gekregen, de keeper met een prachtige kopbal vanuit een corner van Ian van Baalen het nakijken. Vanuit de vechtlust die Scheveningen zeker in de eindfase toonde een verdiende 1-1. Na deze gelijkmaker en eindstand ontstond er nog wel wat commotie in de dug-out van Kon.HFC. Twee man van de technische staf kregen geel. Compliment voor de wijze waarop Scheveningen dit resultaat behaalde en de goede reeks heeft voortgezet.

Lees verder