Vrouwen 3E/3G: Die Haghe verslaat KMD, sc Monster wint Westlands onderonsje

Voorschoten’97 kon LSVV’70 niet onder de duim houden en verloor het duel nipt. sv Den Hoorn moest in het duel met Berkel 2 ook het onderspit delven. Sportclub Monster won de derby van FC ’s-Gravenzande. Die Haghe was te sterk voor KMD in Wateringen.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – LSVV’70 VR

In een doelpuntrijk duel op Sportpark Adegeest verloor Voorschoten’97 met klein verschil van LSVV’70. De studentes bleven met 3-4 aan de goede kant van de score. Bij rust had LSVV’70 een 0-1 voorsprong. In de tweede helft kwam Voorschoten’97 door treffers van Kim Kooistra, Eva Vlak en Linde Wiegeraad op 3-1. De Leidse ploeg rechtte de rug en scoorde drie keer, waardoor een 3-4 zege uit het vuur werd gesleept.

3e klasse G

sv Den Hoorn VR – Berkel VR2

Eline Letsch bezorgde sv Den Hoorn uit een bal van Sibel Tezkan al na één minuut spelen een 1-0 voorsprong. Vijf minuten voor de rust kwamen de bezoeksters op gelijke hoogte: 1-1. sv Den Hoorn nam in de tweede helft opnieuw de leiding. Een hoekschop van Ashley Sintniklaas werd door Mexi Eras binnengekopt. In de laatste tien minuten van het duel greep Berkel 2 alsnog de winst met twee treffers: 2-3.

Zwaluwen Vl. VR – ADO Den Haag VR2

ADO Den Haag was weer oppermachtig, maar kon in het duel met Zwaluwen Vlaardingen niet de dubbele cijfers bereiken. De Haagse ploeg bereikte de rust met een 0-3 voorsprong op het scorebord dankzij doelpunten van Sacha Horsman en Maira Boosman (2x). Na de thee verdubbelden Inge van Lenthe, Amy Dekkers en Katja Piay de score: 0-6.

KMD VR – Die Haghe VR

Die Haghe begon geconcentreerd en scherp aan het duel met KMD. Britney Kleij en Rubi Munier schoten de ploeg van trainer Hans van Heteren naar een 0-2 stand. Vlak voor de theepauze kwam de thuisploeg terug tot 1-2 dankzij Quinty Roerade. Na rust werd het spel van Die Haghe slordig en onrustig en kwam KMD terug tot 2-2 door opnieuw Roerade. Met nog twintig minuten te spelen ging Die Haghe weer voetballen en sloeg twee keer toe. Chanella Mutsaers (strafschop) en Anna van de Mosselaar bepaalden de eindstand op 2-4.

DSO VR – DSVP VR2

DSO (zie teamfoto) kreeg op eigen veld flink klop van het tweede team van DSVP. Danique van Lingen bracht de Zoetermeerders nog wel op een 1-0 voorsprong, maar zag DSVP 2 nog voor rust op een 1-3 stand komen. Na de thee voegde de ploeg uit Pijnacker nog drie treffers aan haar totaal toe: 1-6.

Sportclub Monster VR – FC ‘s Gravenzande VR

Ondanks een goed eerste kwartier kon sc Monster haar overwicht niet in doelpunten uitdrukken. De thuisploeg kreeg daarna minder grip op het duel, maar kreeg nog wel kansen om de openingstreffer te maken. Sylvana den Boer miste een strafschop en ook Julitte Sibalt en Romy van de Valk zagen hun kansen verloren gaan. sc Monster nam na rust het heft in handen, maar kreeg een treffer tegen van het fysieke FC ’s-Gravenzande. In de zeventigste minuut kwam de gelijkmaker op het bord. Een voorzet van Sibalt werd door Sasha Meijer met een volley in het doel gewerkt. sc Monster ging vol voor de overwinning en werd beloond met een treffer van Jade van Ruijven: 2-1.

 

Lees verder