Vrouwen 2B/2C: Overwinningen voor RKAVV, Forum Sport, SEP en DSVP

Bijna alle regioteams in de tweede klasse kwamen tot winst. RKAVV versloeg FC Oegstgeest in 2B en Forum Sport was in 2C een maatje te groot voor SSS. SEP was in het uitduel tegen XerxesDZB de sterkste. Ariston’80 stond met lege handen na het duel met streekgenoot DSVP.

Tekst: Roland van der Linden

2e klasse B

RKAVV VR – FC Oegstgeest VR

De Leidschendamse formatie van trainer Arjan Timmers (foto) boekte in haar derde wedstrijd de eerste zege. Na een vroege voorsprong van de bezoeksters kwam RKAVV na een half uur spelen op gelijke hoogte door een treffer van Romy van der Helm. Tien minuten later zorgde Kim Smulders voor de 2-1 uit een strafschop. In de tweede helft bleven de doelpunten lang uit. Zoey van der Hulst stelde in de 83e minuut de zege definitief veilig: 3-1.

2e klasse C

Forum Sport VR – SSS VR2

De Voorburgse vrouwen boekten een overtuigende zege op SSS 2. In een stroeve eerste helft, waarin de tegenstander in een 1-4-4-1-1 speelde, was het vooral zoeken voor Forum Sport. Beide ploegen wilden voetballen, maar het was Forum Sport dat door twee treffers van Taria Doornkamp een terechte 2-0 voorsprong nam. Vlak voor rust kwam de ploeg uit Klaaswaal op 2-1.

In de tweede helft was het prijsschieten. Dafhna Geel zorgde binnen acht minuten met twee treffers voor een 4-1 voorsprong. Na een aantal gemiste kansen tekende Taria Doornkamp voor de 5-1. De 6-1 eindstand kwam op het bord na een fraaie lob van ruim 55 meter van Rox Vissers over de uitstekende keepster van SSS.

Ariston’80 VR – DSVP VR

DSVP kreeg in de eerste helft voldoende kansen om te scoren, maar verzuimde om de mogelijkheden te benutten. In de tweede helft werden de studentes lang op de been gehouden door hun doelvrouw, maar moesten in de 61e minuut toch capituleren. Stella van Oostrom opende op aangeven van Noa Crump de score. Ariston’80 kreeg nog een grote kans om te scoren, maar de bal ging naast. Met nog zeven minuten te spelen werkte Noa Crump een bal van Dimara van Oosten het doel in: 0-2.

XerxesDZB VR – SEP VR

De Delftse ploeg deed goede zaken in het uitduel bij XerxesDZB. Annemijn Kreffer zorgde in de eerste helft voor een 0-1 voorsprong en na de thee was Zoe Stadtman succesvol in de afwerking. SEP klom door de overwinning naar de vijfde plaats.

Lees verder