O23 2A-2B: Doelpuntenfestijn RKAVV, sv Den Hoorn ruim langs Graaf Willem II VAC

In het uitduel van RKAVV bij Fortuna Wormerveer vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Quick zakte naar een derde plaats na een nederlaag tegen TOGB. sv Den Hoorn was Graaf Willem II VAC te slim af.

Tekst: Roland van der Linden

O23 2e divisie A

Fortuna Wormerveer O23 – RKAVV O23

Het was prijsschieten in Wormerveer. De toeschouwers kregen maar liefst negen doelpunten voorgeschoteld. De Leidschendammers namen vijf treffers voor hun rekening, waardoor RKAVV met een 4-5 overwinning huiswaarts keerde.

O23 2e divisie B

VELO O23 – Spijkenisse O23

Koploper Spijkenisse zette VELO vroeg in de wedstrijd onder druk. De equipe van Ramon van Rijn probeerde in de omschakeling de weg naar het doel van de gasten te vinden en slaagde in de twintigste minuut in die missie. Tim Bos kwam met een goede loopactie na een mooie pass voor de keeper en schoot koeltjes de 1-0 binnen. De bezoekers leken wat van slag en VELO rook bloed. Vijf minuten later kon Jari de Letter de 2-0 achter de doelman van Spijkenisse prikken. Vlak voor rust werd een te zachte terugspeelbal van VELO dankbaar afgestraft door de spits van Spijkenisse, waardoor de ruststand 2-1 werd. Na de thee leverden beide teams veel strijd. Acht minuten voor tijd scoorde Tjoeman Chang (foto) de bevrijdende goal: 3-1.

sv Den Hoorn O23 – Graaf Willem II VAC O23

sv Den Hoorn was een maatje te groot voor tegenstander Graaf Willem II VAC. Khalid Osman en Batuhan Isimetz schoten de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong bij rust. Vijf minuten in de tweede helft zorgde Khayzhe van Es voor de derde treffer van sv Den Hoorn. Konstantin Heidecke bracht Graaf Willem II VAC nog enigszins terug in het duel: 3-1. In de slotminuten voerde sv Den Hoorn de score nog op naar 5-1. Joesri Zoulali en Guy van Wely schoten met scherp voor de thuisploeg. Graaf Willem II-trainer Abdibasid Jama kreeg een rode kaart in de 45e minuut. Vlak voor het eindsignaal kreeg ook zijn assistent een rode kaart voorgehouden.

TOGB O23 – Quick (H) O23

Al na zestien minuten spelen kwam de thuisploeg uit een strafschop op 1-0. Het duurde niet lang voordat Quick de gelijkmaker produceerde. Leandro Tantaro rondde een pass van Benjamin Boers goed af. Met bijna een half uur op de klok scoorde TOGB in korte tijd twee keer en nam een 3-1 voorsprong. Lang werd er niet gescoord in het duel. In de negentigste minuut viel de 4-1 waarna Nathan Solagnier in blessuretijd nog voor de 4-2 eindstand zorgde.

Forum Sport O23 – XerxesDZB O23

De Voorburgers kwamen goed uit de startblokken, maar kregen al na vijf minuten een doelpunt tegen uit een vrije trap. Forum Sport herpakte zich en creëerde meer dan genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen. De uitstekend spelende Ayoub El Yaagoubi en Juan Sebastián Navia Romero konden het net niet vinden. Te veel miscommunicatie aan de bal in de aanval bij Forum Sport brak de ploeg op. Na de rust begon Forum Sport veelbelovend en beloonde zichzelf met een treffer van Juan Sebastián Navia Romero. De ploeg van trainer Rodny Caster bleef goed doordrukken met prima voetbal, maar kon de kansen niet benutten: 1-1.

Lees verder