O23 1B: HBS verstevigt koppositie, Westlandia boekt fraaie zege

De twee regioteams doen het uitstekend in de 1e divisie. Koploper HBS versloeg laagvlieger Argon met duidelijke cijfers. Ook Westlandia was aan de winnende hand. De Naaldwijkers boekten een ruime overwinning op Gemert.

Tekst: Roland van der Linden

Argon O23 – HBS O23

Na een rommelige en stroeve start op een droog veld scoorde op slag van rust HBS de 0-1. Na goed doorzetten van Kai van Heusden zorgde Stan van Dijk voor de 0-1 op aangeven van Boyd Schildkamp. In de tweede liet HBS veel beter veldspel zien dan voor de thee. De Haagse spelers konden elkaar beter vinden en sloegen in de slotfase toe. In de 78e minuut speelde Bas Oostlander na een goede actie Mathisse Tjin aan. Uit zijn voorzet kon Staf Spijkerman de 0-2 aantekenen. Zeven minuten later volgende de 0-3 van Boris Wetzel uit een bal van Justus van Kuik. In de 87e minuut kwam de 0-4 eindstand op het bord. Staf Spijkerman nam de treffer voor zijn rekening.

Westlandia O23 – Gemert O23

Op Sportpark De Hoge Bomen speelde de ploeg van trainer Christiaan van Dam (foto) een prima wedstrijd. In de eerste helft nam Westlandia een bescheiden 1-0 voorsprong door een treffer van Peter Cedeno. Na de thee voegde Westlandia nog drie treffers toe. Kaan Uguz zorgde voor de 2-0 waarna Ismael Affelah en Jayden Luiten de score opvoerende naar 4-0. Gemert kreeg gedurende het duel ook haar kansen om te scoren, maar had pech in de afronding.

Lees verder