1C: Strijdvaardig VELO pakt punt bij TAC’90

Het was alweer enkele jaren geleden dat beide teams elkaar troffen in de competitie. In deze wedstrijd, met veel toeschouwers langs de lijn, een technisch vaardiger TAC’90, maar gelukkig voor de gasten hadden de spelers van TAC’90 meer oog voor hun eigen acties en vergaten daarbij het teambelang. Met tweemaal een voorsprong voor VELO eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 2-2.

Tekst: Louis de Letter         |        Foto’s: Sander de Hollander

Vanaf de start zetten de gastheren VELO onder druk, maar doelpogingen hadden geen succes. Na een klein kwartier een grote domper voor VELO. Bij een overtreding op Mart Dubbeld geen fluitsignaal van de scheidsrechter, maar wel een rode kaart voor de VELO-speler omdat hij in het duel met zijn elleboog zijn tegenstander zou hebben geraakt. VELO dus de resterende 75 minuten met tien man verder. TAC’90 wist daar niet echt raad mee, maar desondanks werd de druk nog meer opgevoerd, waarbij VELO toch overeind bleef en loerde op een counter.

Na een half uur een uitbraak van VELO met een voorzet van Mike Das, op aangeven van Vince van Egmond, voor het doel, maar de aansluiting was er niet om VELO op voorsprong te zetten. Ook TAC’90 was gevaarlijk bij enkele aanvallen, maar de inzet van Mo el Osrouti belandde in het zijnet en een tweede poging werd door VELO-doelman Deniz Pamuk gekeerd met de voet. In de slotfase van de eerste helft dan toch loon na hard werken voor VELO. Na een voorzet vanaf rechts werd een eerste inzet van Abel Dries nog half gekeerd door doelman Dion van Wijk (ex-VELO), maar in de kluts kwam de bal weer voor de voeten van Abel Dries die deze keer wel doeltreffend was: 0-1. VELO scoorde kort voor rust via Lars de Jong zelfs nog een keer, maar het dubieuze vlagsignaal wegens buitenspel van de assistent-scheidsrechter werd overgenomen door de dienstdoende arbiter.

In de tweede helft weer TAC’90 dat het initiatief nam. Na enkele corners van TAC’90 zonder succes ook doelpogingen bij VELO via Lars de Jong en Joey Kouters, maar in de stand nog geen verandering. Rond de zestigste minuut dan toch de gelijkmaker. Uit een corner van Randall Labordus kreeg Mo el Ousrouti te veel vrijheid om met een stevige kopbal de stand gelijk te trekken:1-1. TAC’90 wilde doordrukken, maar succes bleef uit bij pogingen van Mo el Ousrouti. VELO kreeg ook een kans bij een corner van Lars de Jong, maar de kopbal van Rens de Vries verdween naast het doel.

Bij VELO kwamen Manz Djoeneri, Dominique Ariës, Rens van Paasen en Aimen Said in het veld voor Sietse Fidom, Storm Verheijen, Joey Kouters en Vince van Egmond. Rond de zeventigste minuut wel de handen omhoog bij het tiental van VELO. Lars de Jong speelde zich knap vrij en met een mooie uithaal hoog in de verre hoek liet hij doelman Dion van Wijk kansloos: 1-2. De vreugde was echter van korte duur, want enkele minuten later viel al de gelijkmaker die toch wel enige discussie opleverde. Uit een voorzet van Randall Labordus, volgens de assistent in buitenspelpositie, scoorde de inkomende Rafik el Ousrouti de 2-2. De scheidsrechter volgde aanvankelijk het vlagsignaal van de assistent, maar na enige ruggenspraak werd het doelpunt toch goedgekeurd. In de slotfase, met ook nog rood (na tweemaal geel) voor Abel Dries, doelpogingen aan beide kanten, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Na het laatste fluitsignaal toch wel enige teleurstelling bij TAC’90 en terechte blijdschap bij VELO, dat 75 minuten in ondertal heeft standgehouden en een punt kon meenemen naar Wateringen.

Lees verder