Oud-jeugdproduct Joshua Zirkzee van ADO Den Haag schiet Bologna naast Inter Milan

Joshua Zirkzee (foto), speler met een verleden bij onder andere de jeugdopleiding van ADO Den Haag (2013-2016), bracht zaterdag met een treffer voor zijn huidige club Bologna de 2-2 eindstand op het scorebord in het Serie A-duel tegen Inter.

Tekst: Peter Petit

Bologna vocht zich in een spannend duel terug na een 2-0 achterstand en wist uiteindelijk een fraai gelijkspel te redden in het San Siro Stadion van de Italiaanse nummer twee achter stadgenoot AC Milan. Bij een 2-1 achterstand schoot de geboren Schiedamner in de 52e minuut de bal op de rand van het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek achter doelman Sommer van Inter.

Het doelpunt van de 22-jarige Zirkzee was zijn tweede van dit seizoen. De oud-speler van Bayern München, Anderlecht en Parma, werd in de 78e minuut vervangen door Sidney van Hooydonk. Bologna, met naast Zirkzee en Van Hooydonk ook Sam Beukema en Jesper Carlsson als inmiddels ex-spelers op de Nederlandse velden in de gelederen, is met een tiende plek met tien punten achterstand op AC Milan een stevige middenmoter in de hoogste Italiaanse divisie.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder