Zaalvoetbaloverzicht: Beperkt programma in verband met tussenronde KNVB-beker 

zvv Den Haag verloor voor de beker van zvv Middelburg. In de Topklasse B ging Stompwijk’92 onderuit bij de Rotterdamse Studenten en was FC Westland 2 te sterk voor Tutor. Stanga klopte Berkel en het duel tussen Zuid West DH-Multicult werd uitgesteld.

Tekst: Alex Pronk

Landelijke KNVB beker

zvv Middelburg – zvv Den Haag

In de Middelburgse sporthal De Kruitmolen verloren de mannen van coach Jeroen Blommaert met 3-1 en zijn daardoor uitgeschakeld en kunnen zich verder concentreren op de competitie, waarvan nu al gezegd kan worden, dat het wederom een moeilijk seizoen zal gaan worden. Klik HIER voor een kort verslag van deze wedstrijd.

Topklasse B

Futsal Rotterdam 2 – Stompwijk’92

Aan het begin stond Stompwijk’92 een beetje te slapen en kwam Futsal Rotterdam 2 snel op een 3-0 voorsprong. Daarna werden de mannen van coach Lennert Luiten wakker en kwamen terug tot 3-2 door doelpunten van Stijn van Leeuwen en Lars van Santen. Voor rust werd echter ook nog de 4-2 gemaakt.

In de tweede helft maakte Stompwijk’92 weer de aansluitingstreffer, ditmaal was Sem van der Salm succesvol. Kort na de aftrap maakten de Rotterdammers weer de 5-3. Richting het eind ging Stompwijk’92 meer druk zetten, maar de bal ging er niet, zodat scheidsrechter René de Jong affloot bij een stand van 5-3.

FC Westland 2 – Tutor

Tutor begon goed aan de wedstrijd. Kenji Flores wist te profiteren met zijn openingsdoelpunt en het werd redelijk snel, via een eigen doelpunt, 0–2 en vervolgens 0–3 via Ingmar Boshuizen. Het reserveteam van FC Westland zette de schouders eronder en kantelde de wedstrijd volledig. Nog voor rust werd het 4-3. Door een variant op een vrije trap werd het voor rust nog wel 4–4 via Ingmar Boshuizen.  Na rust was het een spannende wedstrijd en bleef het een tijdje gelijk opgaan. Na de 5-4 van FC Westland zakte het geloof van Tutor langzaam weg en kon FC Westland nog uitlopen naar 9-4. De doelpunten van coach Joey Howldar (FC Westland) kwamen van James Dhanai (3x), Karam Boukhari, Morad Naimi (beiden 2x), Redouan el Margi en Denylson Voorn (beiden eenmaal). De mooiste actie kwam toch van FC Westland-doelman Houdeyfa Boutasgount. Hij onderschepte de bal van Fedor Perelaer (Tutor) en wist James Dhanai te bereiken, die ook scoorde.

Stanga – Berkel

Deze wedstrijd liet de ploeg van coach Steven Poeran (foto) zich eindelijk weer zien. Stanga kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar nog voor rust kreeg het het deksel op de neus, waardoor de rust kwam met een 2-3 stand op het bord. Na rust heeft coach Poeran de spelers gemotiveerd om nog beter te voetballen. Stanga heeft ook meteen vanaf de aftrap de wedstrijd gedomineerd en uitgespeeld met vier doelpunten. Eindstand 6-3. De doelpunten kwamen op naam van Jeffrey Ramkisoen (2x), John Poeran, Roger Smees, Vikash Dharampal en Rico Kogeldans.

Zuid West DH – Multicult en Lugdunum – Deltasport

Vanwege het feest ter gelegenheid van Leiden Ontzet was sporthal De Zijl gesloten en daardoor moest de KNVB op zijn laatst de wedstrijden Zuid West DH – Multicult en Lugdunum – Deltasport uitstellen naar maandag 23 oktober. Opmerkelijke bericht vanuit de KNVB: deze week zal Tutor thuis spelen tegen Stanga. Dit duel is vanwege een tekort aan scheidsrechters uitgesteld naar het einde van de maand oktober.

 

Lees verder