‘Opmerkelijk nieuws op en rond de velden’

Weer een volledig competitieweekend. Haaglanden Voetbal kijkt nog even terug op opmerkelijke zaken op en rond de velden het afgelopen weekend.

Toeschouwer van terrein verwijderd

Tijdens de wedstrijd tussen SEV en Vredenburch deed zich een bijzonder incident voor. Scheidsrechter Pollé stuurde niet een speler van één der partijen van het veld, maar liet door SEV een toeschouwer van het complex verwijderen. De toeschouwer gaf er vervolg aan en het duel kon rustig worden uitgespeeld.

Gebak bij VCS

VCS vierde zaterdag na het thuisduel tegen Semper Altius het feit, dat de club 115 jaar bestaat. In het verleden was VCS een toonaangevende amateurclub, die zelfs enige tijd op het hoogste niveau actief was. Inmiddels is de club afgezakt naar de vijfde klasse. Niet alleen een feestje (met ook oud-leden) na afloop, maar tijdens de wedstrijd was er ook gebak. Ook de aanwezige pers en onze fotograaf werden niet vergeten. Assistent-trainer Muhreli Sahin voorzag de media van een heerlijk gebakje.

Belangstelling bij enige zondagwedstrijd

Er zijn tegenwoordig – na de massale overstap naar het zaterdagvoetbal – nauwelijks nog wedstrijden op de zondag. Dus als er een interessant duel op de zondag is bij de amateurs, trekt dat ook veel belangstellenden die niet direct betrokken zijn bij één van de beide clubs. Zondag was het gezellig druk op het complex van TAC’90 aan de Haagse Roemer Visscherstraat, waar de ploeg van trainer Arie van der Padt het opnam tegen VELO.

Trainers waren aanwezig, Pim van der Hoorn (sv Honselersdijk) kwam alvast twee tegenstanders bekijken, verder – op krukken- de van een heupoperatie herstellende VUC-trainer Rob de Lange. Ook Maurizio Ceccucci was er met technisch manager Marko van der Knaap van Westlandia.

Maar ook de media was present. De radioverslaggevers Hans Slootmaker (foto hieronder links)(Den Haag FM) en Johan Voskamp  (rechts)(WOS), Martin van Zaanen (AD/HC) en van Haaglanden Voetbal fotograaf Sander de Hollander en Ton Beije.

Maar ook collega-scheidsrechters als Stanely van Lith, Cor van Elswijk en Ed Pieterman waren op het interessante duel afgekomen, dat terecht in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Blessure

Bij de streekderby DSO-Westlandia moest DSO-speler Koen Jongejan met de brancard van het veld af. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat hij een gekneusde rib aan het duel heeft overgehouden.

International

DSO heeft een heuse international in de ploeg. Diederick Luydens van de Zoetermeerders is vandaag in het vliegtuig gestapt richting Aruba, daar speelt hij eind deze week een interland tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden.

Gestaakt

Helaas haalde weer een duel het diende niet. Gelukkig niet vanwege wanordelijkheden. Voor scheidsrechter Wim Roozenboom was het wel een onprettige middag. Hij moest in de 56ste minuut (bij een 0-1 voorsprong voor CION) afhaken met een hamstringblessure.

Fijn weekend

Voor de nieuwe Laakkwartier-trainer Giovanni Linnenbank was het een heel fijn weekend. Vrijdag was de oud-speler van Quick vader geworden van een dochter en een dag later schonken de spelers van Laakkwartier hem een cadeau door met 2-1 te winnen van Graaf Willem II VAC. Logisch dat Linnenbank zelf sprak van een ‘onvergetelijk weekend’.

Lees verder