Conflict tussen RVC Celeritas en Stichting sportpark houdt aan: dinsdagavond weer geen veldverlichting

Vorig seizoen werkten RVC Celeritas en de stichting nog redelijk samen in overleg met de gemeente Rijswijk. RVC Celeritas gaf de stichting een aantal uren de velden in gebruik en RVC Celeritas kon toen kleedkamers huren bij de stichting. Helaas is een samenwerking dit seizoen niet optimaal en escaleerde dat vorige week in het uitdoen van de veldverlichting door de beheerder van het sportpark (Hans Lammertink) en kon de selectie van RVC Celeritas niet trainen.

Helaas blijken gesprekken geen oplossing te hebben gebracht, want dinsdagavond werd de verlichting wederom – nadat de training van de jeugd was afgelopen – om 20.10 uur door de beheerder ‘gedoofd’. Wederom kon de selectie van RVC Celeritas niet trainen.

Afspraken

Doordat de afspraken van vorig seizoen niet meer gelden, heeft RVC Celeritas nu een probleem met de kleedkamers en heeft de stichting een probleem met het feit, dat men niet meer op de velden kan. Het bestuur van RVC Celeritas meldt dat men nu het kleedkamerprobleem moet oplossen, maar dat dit ook veel extra geld gaat kosten. De stichting wil echter meerdere malen over het veld kunnen beschikken (op de maandagavond) voor KNVB-wedstrijden, maar dat is volgens RVC Celeritas niet altijd mogelijk, wel incidenteel.

Alternatieven

Het bestuur van RVC Celeritas op haar site: ,,Soms kan het niet. Uiteraard bieden wij alternatieven aan, maar als dan niks goed is, dan is het antwoord helaas een keer nee. Want wij hebben de veldindeling voor dit seizoen al ingedeeld volgens een vast rooster. Omdat de stichting het veld nu wel wil huren op maandagavond en het antwoord NEE was, besloot de heer Lammertink voor eigen rechter te spelen en gewoon de lichtmasten uit te zetten. Uiteraard hebben wij wel mee willen denken om het veld vanaf een ander tijdstip te verhuren of naar veld 4 of 5 uit te wijken, maar dit was allemaal niet goed genoeg.”

Overtreding

,,RVC Celeritas huurt de velden inclusief lichtmasten van de gemeente en wilt dus gewoon kunnen trainen”, gaat het bestuur van de club verder. ,,Door deze actie van de heer Lammertink kunnen onze leden niet trainen en begint de sfeer om te slaan. Wij willen als club meewerken waar het kan maar soms gebeuren er dingen die wij niet in de hand hebben. Er zijn geen openstaande facturen, waardoor hij dit mag doen. De lichten zijn van de gemeente en daardoor is hij in overtreding. Hans Lammertink kan de verlichting wel uitschakelen, omdat de hoofdschakelaar in zijn kantine zit.”

Mediator

Oud-Celeritas-speler Frank Kuyl heeft onlangs een poging gewaagd als mediator, maar dat is op niets uitgelopen, waardoor Kuyl zijn rol als mediator heeft beëindigd. Hans Lammertink liet Haaglanden Voetbal dinsdagavond weten, dat hij die avond de verlichting heeft uitgedaan, omdat men van RVC Celeritas-zijde vorige week gemaakte afspraken afgelopen maandag niet is nagekomen. Ik begrijp dat de gemeente van plan is een kort geding aan te spannen, dat komt dan goed uit, want dat was ik ook al van plan.” Uiteraard hebben wij ook om een reactie gevraagd van RVC Celeritas, maar die was laat op de avond (nog) niet te krijgen.

Het is te hopen, dat beide partijen elkaar alsnog gaan vinden in een voor beide aanvaardbare oplossing.

(Foto Twitter RVC Rijswijk/In-Rijswijkonline.nl)

Lees verder