Zaalvoetballer Karam Boukhari (FC Westland): ,,Wens is om met FC Westland in eredivisie te gaan spelen”

Karam Boukhari is één van de spelers van het dit seizoen goed aan de zaalcompetitie begonnen FC Westland. Op het veld is hij al jaren actief bij Laakkwartier. Hij maakte de overstap naar FC Westland van zvv Den Haag.

Tekst: Alex Pronk

Waarom heb jij de keus gemaakt van de overstap van zvv Den Haag naar Fc Westland?

,,Dat is een goede vraag ….. “. (Tussendoor maakt coach James Dhanai de opmerking: ,,Hij had geen andere keus”).  ,,Het antwoord is simpel. Ik ken James (Dhanai – red.) al heel lang en hij is al drie jaar hoofdtrainer van FC Westland en ik wilde onder hem spelen, dat was ook de belangrijkste reden om naar FC Westland te gaan.”

Wat je je doelstelling bij FC Westland?

,,Mijn wens is om met het team in de eredivisie te gaanspelen.”

Die ervaring heb je al opgedaan bij zvv Den Haag.

,,Ja dat klopt. Maar dan niet met de grote nederlagen, die ik met mijn toenmalige teamgenoten heb geleden. Dat wil ik graag achter mij laten, die forse verliezen. Ik denk dat FC Westland ook een beter team heeft dan wat wij toen hadden bij zvv Den Haag. FC Westland laat ook veel beter voetbal zien en we hebben ook spelers, op een aantal na, in het team die al heel lang in de eredivisie hebben gespeeld en getraind. Er zijn ook jongens die het verschil maken in de wedstrijd.”

Wat is het verschil tussen zvv Den Haag en FC Westland bijvoorbeeld wat trainingen betreft?

,,Ik zeg het even met respect richting zvv Den Haag. Bij zvv Den Haag was het een beetje chaos, er kwamen spelers niet trainen of te weinig trainen. Ik had het gevoel dat het daar niet echt serieus werd genomen. Met dit team in de eredivisie denk ik wel dat we dan beter presteren dan toen zvv Den Haag.”

Lees verder