Nieuwsflits Derde Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal periodiek ook info over de competitie in de Derde Divisie waarin ook regiogenoot Quick uitkomt.

Bezoekers van de Zeeuwse derby tussen Hoek en Kloetinge op vrijdagavond 27 oktober aanstaande krijgen te maken met een pakket aan veiligheidseisen. Het is tien seizoenen geleden dat de twee rivalen tegenover elkaar stonden. Beide teams staan bekend om hun eigen fanatieke aanhang.

De derby’s tussen de twee divisiegenoten van Quick verliepen in het verleden nogal eens grimmig en waren ook niet vrij van opstootjes buiten het veld. Dieptepunt in de geschiedenis van de derby was de editie waarin na afloop in de kantine van Hoek met flesjes bier werd gegooid. De komende ontmoeting heeft inmiddels het predicaat risicoduel opgeplakt gekregen. Zo is er sprake van een gereguleerde verkoop van kaarten, worden bezoekers gefouilleerd en is gezichtsbedekkende kleding verboden, evenals het bezit van drugs, vuurwerk en rugzakken.

In de afgelopen week is er overeenstemming bereikt over de invulling van de functie van assistent-trainer bij Baronie Zondag 1. Jason Tjien-Fooh, tot voor kort Hoofd Jeugdopleiding, is in deze functie met onmiddellijke ingang toegetreden tot de technische staf van het vlaggenschip in Breda.

Jason speelde zelf zes jaar in de hoofdmacht van Baronie en was in die periode ook al als jeugdtrainer aan de club verbonden. De laatste jaren bekleedde hij de functie van Hoofd Jeugdopleiding. Onder de vleugels van Jurriaan van Poelje vierde Jason grote successen met Baronie 1, waaronder twee kampioenschappen. In de wedstrijd uit bij TEC dit seizoen (0-0) was Jason al een keer waarnemend hoofdtrainer en inmiddels liep hij de laatste drie competitieduels al stage als assistent van hoofdtrainer Marco Verbeek.

Lees verder