Besloten oefenduel tussen ADO Den Haag en SK Beveren gestaakt wegens wolkbreuk

ADO Den Haag zou donderdagmiddag achter gesloten deuren een oefenduel spelen tegen het Belgische SK Beveren. Het was de bedoeling dat met twee teams vier keer een half uur zou worden gespeeld. Alleen de eerste twee parts van dertig minuten gingen door. Daarna moest arbiter Max Broekhuizen de wedstrijd na 56 minuten staken (bij een 0-1 stand) vanwege onweer en omdat een wolkbreuk lorsbarstte boven het Bingoal Stadion.

Tekst: Ton Beije       |      Foto’s: Eric de Wit

Na het staken bleef de zware regen aanhouden en was het veld vrijwel onbespeelbaar geworden. Door het vele water wilde de bal niet meer fatsoenlijk rollen en besloot de scheidsrechter terecht de laatste twee gedeelten van dertig minuten niet meer te spelen.

In het eerste part van dertig minuten waren er kansjes voor ADO Den Haag. Een dieptepass van Calvin Gustina bereikte Malik Sellouki, die op de rand van de zestien de bal gelijk op de schoen nam, maar doelman Beau Reus redde ten koste van een hoekschop. Een schot van dichtbij van Finn de Bruin belandde in het zijnet bij SK Beveren. Op aangeven van Sellouki kreeg Sacha Komljenovic net buiten de zestien een goede schietkans, maar zijn inzet werd weer door doelman Reus tot hoekschop verwerkt.

In het tweede deel (volgende half uur) kwam Kaj van Houwelingen bij ADO Den Haag in het veld voor Finn de Bruin. Al snel in het tweede part stond ADO Den Haag op achterstand. SK Beveren mocht na een overtreding aan Haagse zijde net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Jay-Dee Geusens verraste goalie Tim Coremans en liet de bal in ‘de hoek van de doelman’ tegen het net ploffen: 0-1. ADO Den Haag kreeg nog een kans via de meegekomen Gennaro Nigro (die even later nog tegen een gele kaart aan zou lopen), maar zijn schot was een prooi voor doelman Reus.

Met nog vier minuten te gaan stuurde arbiter Broekhuizen de ploegen naar binnen in verband met naderen onweer en gelijktijdig kwam de regen geruime tijd met bakken naar beneden en dat betekende ‘einde wedstrijd.

Opstellingen:

ADO Den Haag:
Tim Coremans, Gennaro Nigro, Gylermo Siereveld, Daryl Werker, Amir Absalem, Calvin Gustina, Finn de Bruin (30. Kaj van Houwelingen), Sacha Komljenovic, Robin Esajas, Malik Sellouki, Joel Ideho.
(Niet gebruikt: David van der Riet, Ahmed Azmi, Matteo Waem, Kürsad Sürmeli, Dayl van Mieghem, Henk Veerman, Henri Koudossou, Sky Heesen, Justin Ché, Mohamed Hamdaoui en Ronny Boakye)

SK Beveren:
Beau Reus, David Hrncar, Sheldon Bateau, Jakov, Filipovic, Sander Coopman, Louis Verstraete, Jay-Dee Geusens, Anthony Limbombe, Yousef Salech, Taofeek Ismaheel.

Lees verder