Warming-up 4A/D: Absolute kraker tegen VDL eerste echte graadmeter voor Vredenburch

De ware voetballiefhebber verheugt zich al een week lang op de topper tussen Vredenburch en VDL Maassluis, twee teams die met FC Zoetermeer tot nu toe de dienst uitmaken in 4D. In 4A staat dan weer een wedstrijd tussen twee laagvliegers op de rol, Stompwijk’92 – Sporting Leiden is een duel tussen twee teams zonder punten.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Aan de top van 4A heersen SJZ en FC Oegstgeest soeverein, maar in de kelder is het spannend. MMO, Sporting Leiden en Stompwijk’92 weten na drie wedstrijden nog steeds niet wat winnen is, maar willen nu eindelijk wel eens van die hatelijke nul af. Zaterdag staat de confrontatie tussen twee van de drie laagvliegers op het programma wanneer Stompwijk’92 het thuis opneemt tegen Sporting Leiden. Beide teams sluiten de rij in 4A met precies dezelfde rapportcijfers: 1 doelpunt uit 3 verloren wedstrijden en 11 goals tegen.

4e klasse D

Voor hekkensluiter RKC Celeritas wacht een moeilijke opdracht tegen het dit seizoen met twee zeges en één remise goed aan het seizoen begonnen Maasdijk, goed voor een vierde plek achter de grote drie VDL, Vredenburch en FC Zoetermeer. Na twee nederlagen en een gelijkspel wachten de discipelen van hoofdtrainer Yasir Ahmead (foto) nog steeds op de eerste zege. Het langlopende conflict tussen club en beheerder van het sportpark met als resultaat onder meer het uitzetten van de lichtinstallatie op het trainingsveld, zal ook niet in het voordeel van de Celeritanen werken.

Valse start

Voor MSV’71 is tegenstander Quintus geen onbekende. In het seizoen 2021-2022 ontmoetten beide teams elkaar ook in competitieverband. In Maassluis werd het 2-2, in Kwintsheul wonnen de Waterweg-bewoners met 0-1. De thuisploeg kent een valse start en wacht na drie wedstrijden nog op de eerste overwinning. De prestaties van Quintus zijn tot nu toe met een overwinning, een nederlaag en een gelijkspel ook niet om over naar huis te schrijven. Het vertrek van vleugelspits Sean van der Stap naar regiogenoot sv Honselersdijk betekende voor hoofdtrainer Ramon Hageraats een behoorlijke aderlating. De defensie van de Maaslanders zal vooral de Quintus-spitsen Stijn van der Wel en Rob van Binsbergen, goed voor respectievelijk vier en drie doelpunten, goed in de gaten moeten houden.

Topper

Vredenburch – VDL is dit weekend de absolute topper in 4D. Samen met FC Zoetermeer vormen deze twee teams de kopgroep met de volle winst uit drie wedstrijden. Een duel tussen twee teams met ‘frisse’, jonge spelers. Voor het vriendenteam van hoofdtrainer Remko Torken de eerste echte graadmeter van dit seizoen, maar dat geldt ook voor de opponent uit Maassluis. Vorige week sloop tegen SEV achteloosheid in het spel, lichtvoetigheid die tegen het team van geslepen vos Gilbert de Wildt wel eens duur zou komen staan. Torken heeft er deze week dan op bij zijn spelers op gehamerd dit keer niet te makkelijk te denken over het duel tegen de ploeg die al drie weken in dezelfde basisopstelling speelt. In de 20-jarige doelman Sjors de Bruijn heeft de ploeg uit Maassluis een goed meevoetballende doelman, die helpt de opbouw te verzorgen en goed past bij de accenten die hoofdtrainer De Wildt aan wil brengen. Dankzij zijn reddingen in de eerste drie wedstrijden staat er achter de naam van De Bruijn nog een “clean sheet”, dus de Vredenburch-voorwaartsen weten wat hen zaterdag te doen staat. Een wedstrijd die veel bezoekers zal doen besluiten de zaterdagmiddag op het complex aan het Julialaantje door te brengen.

Doorstart

Weer geen winst voor Te Werve vorige week, maar slechts een magere 1-1 tegen het dit seizoen bepaald nog niet imponerende MSV’71. Niet bepaald de doorstart die hoofdtrainer Huib van Oostrom Soede begin dit seizoen voor ogen stond. De Rijswijkers staan na drie wedstrijden op een tiende plaats, net boven de degradatiestreep. Zaterdag wacht in Delft de confrontatie tegen SEP, dat tot nu toe een keer wist te winnen. Vorige week werd kansloos verloren tegen VDL: 5-0.

De wedstrijd van FC Zoetermeer tegen Deltasport mag absoluut geen probleem zijn voor de mannen van de dit seizoen bij FC Zoetermeer debuterende hoofdtrainer Martijn de Zoete, overgekomen van Forum Sport O23. FC Zoetermeer gaat dit seizoen meedoen om de titelstrijd in 4D. Tegenstander Deltasport, voormalige hoofdklasser, heeft tot nu toen één zege weten bij te schrijven en gaat dit seizoen niet om de prijzen vechten. FC Zoetermeer weet tot nu toe nog niet wat verliezen is en dat zal na de wedstrijd van zaterdag ook niet het geval zijn.

Twijfelachtig

De Delftenaren van ‘De Hollandse Leeuw’ (DHL), zullen er alles aan doen om zaterdag tegen SEV afstand te nemen van de huidige directe degradatieplek. Er werd dit seizoen nog niet gewonnen en of dat DHL zaterdag tegen SEV wel gaat lukken is uiterst twijfelachtig. De Leidschendammers onder leiding van hoofdtrainer Arjan Kortleven kunnen terugkijken op een goede wedstrijd tegen titelfavoriet Vredenburch, maar bleven na een geslaagd eindoffensief van Vredenburch wel met lege handen achter. De huidige zesde plek lijkt een riante positie, maar het verschil met de kelderploegen in 4D bedraagt slechts twee punten, zo dicht staan de ploegen bij elkaar. SEV moet in Delft echt winnen om aansluiting met de veilige middenmoot te houden

 

Lees verder