FC Westland-coach James Dhanai: ,,We willen zo hoog mogelijk eindigen”

FC Westland kent een flitsende start van het seizoen. Vorig seizoen behaald FC Westland in de eerste vijf wedstrijden slechts twee punten. Na drie duels staat de teller al op negen punten. Een kort gesprek met James Dhanai (foto), coach van het FC Westland-team. Vanavond speelt FC Westland in Nieuwegein een uitduel tegen Kawin.

Tekst: Alex Pronk

Ook coach Dhanai had zich geen betere start, met vier overwinningen (inclusief beker) kunnen voorstellen. Hij: ,,Ja, zeker een mooie start. We begonnen dit seizoen met de bekerwedstrijd tegen VIOS’79. In Warmenhuizen wonnen we met 5-1 en daarna wonnen we drie competitiewedstrijden, dus een perfecte 100% score.”

Het duel tegen zvv Den Haag was wel een heel zware waarin jullie liefst negen gele kaarten opliepen.   

,,Ja, daar heb je wel gelijk in. Je weet het zelf, deze wedstrijden zijn op zich scherp. De jongens kennen elkaar van het veldvoetbal en het was in de Sportcampus in het Zuiderpark ook vol met toeschouwers. De spelers wilden niet van elkaar verliezen, er stond prestige op het spel, maar uit eindelijk wonnen we die pot. Dat was het belangrijkste, maar het was allemaal op het scherpst van de snede.”

Wat is je doelstelling met dit team dit seizoen?

,,De doelstelling is simpel, we willen met dit team zo hoog mogelijk eindigen.”

Voordat James Dhanai verder uit kon spreken, kwam voorzitter Morad Naimi binnen en grapte ‘anders wordt hij ontslagen’. Na wat gelach ging Dhanai verder: ,,We kijken gedurende dit seizoen verder waar FC Westland voor staat en hier en daar probeer je de doelstelling bij te stellen, maar in principe wil ik bij de top vijf eindigen dit seizoen en hopen dat we een periode kunnen pakken.”

Zijn er ook wensen qua spelverbeteringen?

,,We willen wel zo goed mogelijk spelen, daar hebben we ook de selectie voor. Jongens die ook vaardig zijn op het veld en nog van meer waarde zijn in de zaal. Dus we proberen wel het publiek te vermaken en de tegenstander te laten zien dat we uit de Haags/Westlandse regio komen en dat we elke wedstrijd echt voor drie punten gaan.”

Over supporters gesproken. Gezellig in de tribune?

,,Ja, zeker gezellig daar boven. Lekker veel positieve geluiden en applaus voor beide partijen als er iets leuks gebeurt. Als er overwinningen komen wordt het nog gezelliger, dat heeft natuurlijk ook te maken met het feit, dat de meeste spelers ook uit Den Haag komen en we sinds afgelopen januari van thuislocatie zijn veranderd naar Wateringse Veld. Daar kunnen we ook meer toeschouwers ontvangen, met respect richting de Van der Valkhal in Poeldijk. Die Haagse spelers zijn ook trekpleisters voor het team en dat betekent ook meer publiek. Dat vinden gasten zelf ook leuk om te zien, het hebben van zo’n volle bak.”

Lees verder