Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Vol overgave aan aftrap tegen Baronie”

Na twee ruime overwinningen leek Quick de stijgende lijn te hebben ingezet. Afgelopen zondag werden de onervaren Haantjes verrast door een sterker OSS’20. De vijf tegendoelpunten geven te denken en Quick zal zich zondag thuis willen revancheren tegen Baronie. De Bredanaars verloren vorige week met 0-6 van Sportlust’46.

Tekst: Pieter Donath

De scherpte, gretigheid en felheid van Quick in de afgelopen twee weken was er tegen OSS’20 niet (5-2). Wellicht had dit te maken met het natuurgras waarop werd gespeeld. Komende tegenstander Baronie werd vorige week volledig overklast en is evenals Quick een jeugdig elftal. Het gaat er komende zondag om spannen welk team zich het beste herstelt na een grote nederlaag. Quick heeft negen punten uit acht wedstrijden en Baronie heeft twee punten minder. Trainer Paul van der Zwaan (foto) gaf vorige week aan dat zijn ploeg af en toe wel instabiel kan zijn. Nu stelt hij vast dat de goede lijn niet is doorgetrokken. Tegen Baronie moet blijken of het leerproces de goede kant opgaat.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen OSS’20?

,,Zeer teleurgesteld. Ondanks de zeer vroege voorsprong waren we niet in staat de goede lijn door te trekken. Onderlinge afstanden waren te groot en ook was er een gebrek aan overtuiging in de duels. Op dit niveau is dat een dodelijke combinatie. We kwamen overal te laat en hadden dus geen grip op de wedstrijd. Voetbal is maar voor een gedeelte een technisch, tactisch spel. Een groot gedeelte wordt bepaald door de mind-set. Hoe ga je met tegenslag om, hoe collectief blijven we in het denk- en handelingsproces. Zaken die afgelopen weekend niet optimaal waren. Daar spreken we over en daar trainen we op. Vervolgens gaan we door naar de volgende wedstrijd om het weer beter te doen.”

Hoe sterk schat je Baronie in en verwacht je een herstel?

,,Tegen de Baronie zal blijken of dit leerproces voldoende rendement heeft opgeleverd. De trainingsweek was soms wat stroperig door kleine, maar ook grote blessures en wat ziektegevallen, maar we gaan ervanuit dat we zondag vol overgave weer aan de aftrap staan. Danté, Erben, Emre en Thomas zullen dat waarschijnlijk niet halen, jammer maar is niet anders, de anderen zullen strijden voor elke bal.”

Lees verder