Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,SC Feijenoord heeft prima selectie”

De laatste twee wedstrijden leverden RKAVV maar één punt op. De aansluiting met de top is in gevaar na het verlies tegen koploper ASWH. Komende zaterdag om 15.30 uur moet op de Kastelenring gewonnen worden van SC Feyenoord om niet verder af te zakken naar de middenmoot.

Tekst: Pieter Donath

Vorige week donderdag verloor SC Feyenoord met 0-1 van vv Smitshoek. De club uit Rotterdam heeft de ambitie om door te stomen naar het hoogste amateurniveau na in het verleden te zijn teruggeplaatst van de hoofdklasse zondag naar de vierde klasse zaterdag.

De nederlaag van RKAVV (0-1) van afgelopen zaterdag tegen koploper ASWH was onnodig. Een slap begin, na vier minuten werd de bal uit een corner binnengekopt, kon niet meer worden rechtgezet. Trainer Peter Klomp (foto) geeft aan wat voor wedstrijd hij tegen SC Feyenoord, dat weinig goals tegen krijgt, verwacht. RKAVV heeft dertien punten en slechts twee punten meer dan de op de zevende plaats staande Rotterdammers.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen ASWH?

,,We hebben op de eerste vijf minuten na een prima wedstrijd gespeeld. Helaas is de wedstrijd in de beginfase wel beslist door de enige goal. Met name in de eerste helft hebben we de nodige kansen gecreëerd, maar niet benut tegen een zeer defensief spelende tegenstander. In de tweede helft werden de ruimtes op de helft van ASWH nog kleiner gemaakt door de tegenstander. Ik moet wel zeggen dat het jonge team van ASWH zeer goed verdedigde en weinig weggaf. We moesten het doen met een aantal mogelijkheden, maar daar bleef het bij. Een teleurstellend resultaat voor ons, maar ook deze wedstrijden zitten ertussen.”

Hoe sterk schat jij SC Feyenoord in?

,,Ook SC Feijenoord heeft een prima selectie en een aantal zeer goede individualisten. Daarnaast krijgt ook Feijenoord weinig goals tegen dus moeten we top zijn om een goed resultaat te halen.”

Wat voor wedstrijd verwacht je komende zaterdag?

,,Kijkend naar de vorige wedstrijden tegen topploegen in onze afdeling zal ook deze wedstrijd beslist gaan worden op momenten. Wij moeten scherp en agressief aan de wedstrijd beginnen en dit volhouden tot het eind. Kunnen wij daar onze voetbalkwaliteiten aan koppelen dan moeten wij, met het thuispubliek erachter, in staat zijn de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.”

Lees verder