Voorbeschouwing 1C: Wippolder en RKDEO, beide thuis, willen plek in kopgroep handhaven

RKDEO en Wippolder doen – met het Leidse LFC – mee in de kopgroep na slechts drie duels. Forum Sport, dat drie punten minder heeft, maar ook een duel minder heeft gespeeld, kan daar nog bijkomen. Onderin snakken sv Nootdorp, Die Haghe en Voorschoten’97 naar punten. Een nieuw weekend, dus nieuwe kansen!

Tekst: Ton Beije

Interessant is het duel in Nootdorp tussen RKDEO en Die Haghe. Het is voor Die Haghe-trainer Marcel Koning te hopen, dat zijn ziekenboeg wat begint leeg te lopen. Wesley Epskamp (foto) zal daar met RKDEO weinig boodschap aan hebben en wil graag bovenin mee blijven draaien. Mark Moen krijgt met Wippolder het dit seizoen matig gestarte Valken’68 op bezoek. Geen tegenstander in ieder geval om te onderschatten.

Interessant

Ook Forum Sport wil graag het vizier naar boven gericht houden en daar past dan geen puntenverlies in uit tegen sv Honselersdijk. De ploeg van trainer Pim van der Hoorn was afgelopen weekend vrij en kan zich dus nog gaan mengen bij de bovenste clubs. Een interessante ontmoeting derhalve op sportpark De Strijphorst.

Aanhaken

Een wedstrijd die alle kanten op kan is de ontmoeting aan de Noordweg in Wateringen tussen VELO en sv Den Hoorn. VELO hield vorig weekend met tien man knap stand bij TAC’90 (2-2) en sv Den Hoorn ontdeed zich met klein verschil van sv Nootdorp. Voor beide teams geldt aanhaken naar boven of in de onderste regionen blijven hangen. VELO-trainer Kevin van der Geest kan in ieder geval beschikken over Mart Dubbeld, die werd vrijgesproken van zijn rode kaart tegen TAC’90. Hekkensluiter sv Nootdorp krijgt promovendus FC Skillz op bezoek, dat zich wil revancheren voor het 1-3 thuisverlies tegen RKDEO een week terug. LFC-Voorschoten’97, een Leidse streekderby, maakt het programma in 1C compleet.

 

Lees verder