Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Voor het eerst moeten puzzelen met opstelling”

FC ’s-Gravenzande pakte vorig weekend een zwaarbevochten gelijkspel thuis tegen Capelle. De formatie van trainer Mike Jonk (foto) staat daardoor knap in het linkerrijtje met zes punten achterstand op leider ASWH. Zaterdag wacht de Westlanders de uitbeurt bij Heerjansdam, dat gelijk speelde bij HBS.

Tekst: Ton Beije

Trainer Mike Jonk over de ontmoeting een week terug tegen Capelle: ,,Terugkijkend op de wedstrijd tegen Capelle moeten we realistisch zijn. Beide teams hadden de organisatie prima op orde en het was lastig om grote kansen te creëren en de wedstrijd eindigde dus in een gelijkspel. Beide teams hadden fases in de wedstrijd waar ze meer hadden verdiend. Dus al met al is een gelijkspel terecht.”

Ongeslagen

Zaterdag dus de uitwedstrijd tegen Heerjansdam. Jonk: ,,Heerjansdam heeft inderdaad een punt bij HBS gepakt, wat aangeeft dat ze geen eenvoudige tegenstander zijn. Thuis zijn ze ook nog ongeslagen. Het zal voor ons een uitdaging worden om daar met de volle buit te vertrekken, maar daar gaan we uiteraard wel voor! We zijn goed voorbereid en hebben verschillende wedstrijden geanalyseerd van Heerjansdam. Ik verwacht een tegenstander die gaat inzakken en ons het spel wil laten maken, zoals ze ook tegen HBS deden. Wij moeten er dan voor zorgen, dat we de restverdediging nog beter op orde hebben dan de wedstrijden hiervoor, zodat we niet worden verrast in de omschakeling.”

Aansluiten

FC ’s-Gravenzande zou bij winst kunnen doorschuiven want twee concurrenten net boven de Westlandse ploeg, Smitshoek en Poortugaal, ontmoeten elkaar. ,,Zeker, een overwinning zou ons helpen om verder afstand te nemen van de teams onder ons en zou ons ook de kans geven om verder te klimmen op de ranglijst”, weet Mike Jonk. Problemen om een team samen te stellen heeft hij echter wel, want niet alle spelers uit de selectie zijn inzetbaar. ,,Ik moet zeggen dat we voor het eerst dit seizoen echt moesten puzzelen en ik sommige spelers niet op hun ‘beste’ positie kan zetten. We zijn blij dat we volgende week geen competitie spelen, zodat er weer wat spelers kunnen aansluiten bij de groep.”

 

Lees verder