Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Verwacht twee teams die willen voetballen vanuit de opbouw”

Westlandia valt net buiten het linker rijtje en dat is toch wat tegenvallend, want de Naaldwijkers hadden toch rekening gehouden met een betere start van de competitie. Vorig weekend leverde de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) een prima prestatie door in de streekderby uit tegen DSO de volle buit te pakken: 0-2.

Tekst: Ton Beije

Door de 0-2 winst op sportpark Bentwoud in Zoetermeer hield Westlandia DSO op de laatste plaats en voerde het verschil in punten op tot vijf. Ceccucci: ,,Winnen is fijn, dus kijken we met tevredenheid terug op die wedstrijd.”Ziet hij in DSO een degradatiekandidaat? ,,Het is een zware competitie met wekelijks verrassende uitslagen. DSO staat nu even daar, maar dat kan met de week veranderen”, aldus de Westlandia-trainer.

Routiniers

Zaterdag krijgt Westlandia op De Hoge Bomen bezoek van RVVH, een team dat een mindere start kent, maar vorig weekend toch zesmaal scoorde. Ceccucci: ,,Precies wat je zegt, een mindere start en niet meer dan dat. Ze hebben een aantal goede individuele kwaliteiten en een paar routiniers die het elftal dragen. Ik verwacht een wedstrijd met twee teams die willen voetballen vanuit de opbouw en spelen om te winnen.”

Ook Westlandia mist spelers, maar Ceccucci zit daar niet zo mee. ,,Zoals iedere ploeg mis je wel eens wat spelers. Wij hebben een goede jeugd en O23 waar we uit kunnen putten.”

Lees verder