Warming-up 2D: Westlandia wacht zware kluif tegen CION uit

Vijf clubs uit deze regio treden aan in de tweede klasse D. Westlandia staat zonder puntverlies knap op kop. Debutant Oliveo volgt op slechts twee punten. Verburch, ook debutant, staat nog op de hatelijke nul na twee wedstrijden.

Tekst: Ton Beije

Westlandia staat zaterdag voor een zware opgave. De formatie van trainer Theo Verbeek (foto) gaat in Vlaardingen op bezoek bij CION. Die clubs is ook nog zonder puntverlies, het speelde pas twee wedstrijden. Het duel vorig weekend uit tegen Vitesse Delft werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Een duel waarin CION met 0-1 voorstaat.

Oliveo doet het als debutant met 7 uit 3 prima. Het krijgt zaterdag op de Groene Wijdte HBSS op bezoek, dat drie punten minder heeft. Vitesse Delft gaat een visite afsteken in en tegen Nieuwerkerk, dat geen al te beste start van het seizoen kent met slechts één punt uit drie wedstrijden. Mogelijkheden dus voor de ploeg van Ronald Hes. Maar dan moeten de kansen ook wel benut worden.

Optimistisch

Verburch had zich een andere start voorgesteld, maar trainer John Zuiderwijk is optimistisch genoeg over het vervolg van deze competitie. Mogelijk kan zaterdag, als Neptunus-Schiebroek op bezoek komt, reeds de hatelijke nul (punten) weggewerkt worden. Bij winst kunnen de Poeldijkers gelijk de aansluiting met de middenmoot pakken.

DHC, dat nog op de eerste winst (twee gelijke spelen en één nipte nederlaag) wacht, hoopt dat te bewerkstelligen in de uitwedstrijd tegen Hillegersberg. Debutant sc Monster krijgt op sportpark Polanen viste van Berkel, dat zich geruggensteund weet door de 2-0 winst van vorig week op Nieuwerkerk. Sc Monster pakte toen een punt bij HBSS (2-2).

Lees verder