Gemeente Rijswijk vindt aanknopingspunten om rust te laten terugkeren in conflict Sportpark Prinses Irene en RVC Celeritas

Naar aanleiding van het gesprek dat de Rijswijkse sportwethouder Larissa Bentvelzen (foto) vrijdagochtend had met de stichting Sportpark Prinses Irene, kwam de gemeente Rijswijk zojuist met onderstaande reactie.

Naar aanleiding van de situatie op sportpark Prinses Irene, waarbij de afgelopen weken tijdens trainingen enkele malen de veldverlichting is uitgedaan, heeft wethouder Larissa Bentvelzen van onder meer sport van Rijswijk, het bestuur van de stichting van het sportpark uitgenodigd voor een spoedgesprek. Dit gesprek heeft vrijdagochtend plaatsgevonden. Het is op dit moment te vroeg om te zeggen wat het gesprek concreet heeft opgeleverd, maar er zijn aanknopingspunten gevonden, die ervoor kunnen zorgen dat op korte termijn de rust kan terugkeren op het sportpark.

Samenwerking

Deze punten worden nu uitgewerkt. Voor de langere termijn is vanzelfsprekend meer nodig dan één gesprek. De wethouder is hierbij heel duidelijk wat het einddoel moet zijn: ‘samenwerking’. ,,Alleen als de  stichting Sportpark Prinses Irene en voetbalvereniging RVC Celeritas erin slagen om weer op een gezonde manier samen te werken is er toekomst voor alle partijen”, aldus wethouder Bentvelzen.

(Foto: Gemeente Rijswijk)

Lees verder