Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Ik verwacht een zeer gedreven AFC”

Scheveningen pakte vorig weekend op de valreep nog een punt door op Houtrust met 1-1 gelijk te spelen tegen Koninklijke HFC. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Amsterdam tegen AFC, dat dit seizoen een duidelijk mindere start van de competitie kent dan in voorgaande seizoenen. AFC heeft nu dertien punten, Scheveningen slechts twee minder.

Tekst: Ton Beije

Eerst nog even terug naar vorig weekend, een punt waar Scheveningen vrede mee kon hebben. Trainer John Blok (foto): ,,Zeker, mede omdat we pas in de allerlaatste seconde de gelijkmaker produceerden. Ondanks dat KHFC comfortabeler aan de bal was, denk ik dat gezien de kansenverhouding een gelijkspel ook wel rechtvaardig was. Zeker in de laatste fase van de wedstrijd hadden we de druk er goed op en voorkwam de keeper van KHFC een eerdere gelijkmaker.”

Kracht

Zaterdag gaat Scheveningen dus op bezoek bij AFC, dat toch minder aan de competitie is begonnen dan vooraf ingeschat (en al vier duels van de acht heeft verloren). Ook het mindere begin van Katwijk valt op. Blok: ,,Dat zegt niet alleen iets over AFC en Katwijk, maar ook over de kracht van de competitie en de geringe onderlinge verschillen. Verder kan ik alleen als buitenstaander naar deze ploegen kijken. Dan zie je dat AFC veel spelers heeft moeten missen en Katwijk haar hele voorhoede is kwijtgeraakt. Bij AFC ontbreken nog steeds spelers als Tillema, Van Weerdenburg en Owobowale. Daarnaast zijn Melvin Platje en Splinter de Mooij net terug van blessures. AFC heeft een brede en goede selectie, maar het is misschien toch wel wat veel geweest.”

Gebrand

AFC verloor vorig weekend met liefst 5-1 bij De Treffers, dan is het nooit lekker te moeten spelen tegen een ploeg die voor eigen publiek iets heeft goed te maken. ,,Dat is zeker geen voordeel”, weet ook John Blok. ,,Nu is de Treffers uit gewoon een moeilijke opgave, maar gebeurde eigenlijk wat de Treffers bij ons overkwam. Een vroege achterstand voor AFC door een fout achterin, die ook gevolgd werd door een snelle 2-0. Na de 3-0 was de wedstrijd voor rust al gespeeld. Verder hebben ze bijna een helft lang met tien man moeten spelen. De ploeg zal in ieder geval extra gebrand zijn op een goed resultaat.”

Druk

Wat verwacht Blok voor wedstrijd in Amsterdam? Hij: ,,AFC heeft een zeer ervaren ploeg die echt niet in de war zal zijn van de nederlaag bij de Treffers. Natuurlijk staat de druk er altijd op bij een club als AFC, maar daar zijn deze ervaren spelers echt wel aan gewend. Neemt niet weg dat ik een zeer gedreven AFC verwacht.

Met welke selectie gaat Blok richting de hoofdstad? ,,Lex Immers zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit. Verder is de selectie bijna hetzelfde als vorige week (dus zonder Robert van Koesveld). Rashid Browne ontbreekt deze week ook”, aldus trainer John Blok van Scheveningen.

Lees verder