ADO Den Haag Vrouwen verdient meer dan gelijkspel bij FC Utrecht

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdag aan de uitwedstrijd tegen FC  Utrecht een punt overgehouden. De ploeg van het trainersduo Stephan Vos en Alex Scholte verzuimde kansen op meer te verzilveren. De Haagse verdediging hield voor de derde maal dit seizoen de nul.

Foto’s: Eric de Wit

Voor de tweede uitwedstrijd van dit seizoen maakte ADO Den Haag Vrouwen voor de tweede maal in de clubhistorie haar opwachting in Stadion Galgenwaard. Op de slotdag van het allereerste seizoen van de Eredivisie Vrouwen zette het team van trainer Sarina Wiegman daar op 21 mei 2008 een achterstand van 2-0 om in een memorabele 2-3 zege. Nicole Stoop en Vanessa Susanna startten voor de eerste keer deze voetbaljaargang in de basis.

Na een vertraging van ruim een uur wegens het weer, kon de bal aan het rollen worden gebracht. Net als in het Friese Haagje waren de gasten direct bij de les. Manon van Raay zag een eerste uithaal van de rand van het strafschopgebied net over vliegen. Een schot van Lobke Loonen op aangeven van Vanessa Susanna eindigde in de armen van de doelvrouw. In een op en neer gaande eerste helft kreeg ook de thuisclub mogelijkheden, maar zonder resultaat. Louise van Oosten creëerde een nieuwe kans voor ADO Den Haag. Het schot van Nikki IJzerman werd gestopt. Omdat ook de Haagse defensie geen krimp gaf, brak de rust aan met een brilstand.

Niet lang na de onderbreking beproefde Vanessa Susanna als vierde Haagse aanvaller haar geluk. Zij schoot rakelings naast. Rond het uur gooiden beide ploegen verse krachten in de strijd. Aan Haagse zijde verving Wiëlle Douma Louise Van Oosten. FC Utrecht probeerde daarna de druk op te voeren, terwijl de Haagse vrouwen werk trachtten te maken van een klassieke Alkibiades-manoeuvre: de tegenstander uit de tent lokken, om vervolgens zelf toe te slaan. Tot tweemaal toe had dat bijna succes. Nikki IJzerman schoot uit de kluts: net over. Manon van Raay vond na een voorzet van Lysanne van der Wal de doelvrouw op haar weg. Voor het Haags kwartiertje verving Anne van Egmond Vanessa Susanna. Opnieuw schiep ADO Den Haag een kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Manon van Raay mikte net over. Lakeesha Eijken verving haar voor de laatste minuten, maar een winnende treffer zat er niet in.

Opstellingen

FC Utrecht Vrouwen:
Louwes – Van der Most, Mahieu, Van der Zanden, Visscher, Van Schoonhoven, Roosjen (77. Prins), Munsterman, Groenendijk (58. Van Straten), Bakker, De Keijzer (58. Kruize).

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd – Vonk, Noordermeer, Stoop, Nelemans – Van Oosten (62. Douma), Van der Wal – Susanna (74. Van Egmond), Loonen, Van Raay (89. Eijken), IJzerman.

(Bron: ADO Den Haag)

Lees verder