5C: Eerste nederlaag voor Quick Steps, Wanica Star houdt WIK in balans

Het duel tegen VCS eindige voor Quick Steps in een deceptie. Het duel ging met 2-4 verloren. In het uitduel bij Wanica Star kwam WIK niet verder dan een gelijkspel. HPSV kwam niet in actie bij De Ster. Het veld van de thuisclub was te slecht om te bespelen.

Tekst: Roland van der Linden

Quick Steps – VCS

Aan de Nijkerklaan kreeg de thuisploeg veel kansen maar kon er niet genoeg afmaken. Tegenstander VCS was veel effectiever vanuit de counter. In de eerste helft schoten Colling Seintje en Victor Sanchez Gomez VCS naar een 1-2 voorsprong bij rust. Yassine Ahraui zorgde voor de tegentreffer van de thuisclub. Na de thee kreeg Quick Steps een aantal kansen om te scoren, maar wist die niet te verzilveren. Colling Seintje was namens VCS wel productief en zorgde voor de 1-3. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-4. Ricardo van Ballegooyen was trefzeker namens de ploeg van trainer Ronald Freen (foto) en voor VCS schoot Rashidi Gilkes met scherp.

Wanica Star – WIK

De kansen in de openingsfase waren voor de bezoekers en na drie mislukte pogingen was het wel raak. Jessy Vianen verzorgde de 0-1. WIK kon niet de tweede treffer produceren en kreeg vervolgens een treffer van Eyup Toprak tegen. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De kansen waren voor WIK, maar verdere treffers bleven uit: 1-1.

De Ster – HPSV

De Ster en HPSV kwamen niet in actie. Het veld van De Ster was niet bespeelbaar.

Lees verder