4D: Overtuigende zeges voor Maasdijk en FC Zoetermeer, Quintus langs MSV’71

FC Zoetermeer heeft na vier duels nog geen punten verspeeld. Nu werd Deltasport naar een ruime nederlaag gespeeld. Quintus won met klein verschil het uitduel bij MSV’71. Ook Maasdijk was aan de winnende hand. RVC Celeritas werd naar een 3-0 nederlaag gespeeld.

Tekst: Roland van der Linden            |     Foto’s: Eric de Wit

MSV’71 – Quintus

In een doelpuntrijk duel troefde Quintus MSV’71 nipt af. Na een 1-1 ruststand trok de ploeg uit Kwintsheul de winst naar zich toe in de tweede helft: 3-4. Namens MSV’71 waren Arno van Zweden, Jack van der Vlugt en Mathijs Jansen. Rob van Binsbergen, Timo van Houten, Stijn van der Wel en Daan Mansveld schoten Quintus naar de overwinning.

FC Zoetermeer – Deltasport

FC Zoetermeer kwam sterk uit de startblokken en creëerde de nodige kansen. Binnen tien minuten stond het dan ook 2-0 door doelpunten van Brandon Zigo Tichem en Jessy Nauman. De ploeg van trainer Martijn de Zoete zakte daarna wat in en kon geen grote mogelijkheden fabriceren. Toch werd het nog 3-0 voor de rust door een treffer van Roald Houterman.

Na de rust kwam Deltasport beter voor de dag en liet FC Zoetermeer het een beetje lopen. Dennis Wareman zorgde uit een vrije trap voor de 4-0. Kort daarna viel een corner van Deltasport met wat geluk erin. In de slotfase zette Björn van Heijst de 5-1 einduitslag op het bord.

Maasdijk – RVC Celeritas

Na een kwartier kwam Maasdijk op 1-0 door een benutte strafschop van Nikki Krouwer en die stand bleef tot aan de slotfase staan. Pas in de 85e minuut kon Maasdijk haar tweede treffer produceren. Een vrije trap van Nikki Krouwer belandde in de touwen. Uiteindelijk werd het 3-0. Een inzet van Nikki Krouwer kreeg een laatste zetje van Hans Bergwerff.

Lees verder